Εκτύπωση
PDF

21 Ιανουαρίου 2013

Έρευνα της SILICON VALLEY BANK για το κρασί στις ΗΠΑ 2013

Καλή χρονιά για το καλό κρασί προβλέπει για το 2013 έρευνα της Silicon Valley Bank. Με την κυκλοφορία της ετήσιας έρευνας για την Βιομηχανία Οίνου, διαπιστώνεται ότι τα οινοποιεία ως επιχειρήσεις βρίσκονται σε καλή οικονομική κατάσταση, ενώ αναμένουν να αυξήσουν ελαφρώς τις τιμές στο εμφιαλωμένο κρασί το τρέχον έτος. Αν και υπάρχει αρκετή αισιοδοξία για τις μελλοντικές προοπτικές στο χώρο του κρασιού στις ΗΠΑ, ένας συνδυασμός γεγονότων θα συνεχίσει να συγκρατεί μεγαλύτερη ανάπτυξη το 2013, όπως η αύξηση των τιμών στους εμφιαλωμένους οίνους, όπου ο ανταγωνισμός θα είναι ιδιαίτερα σκληρός.

Η φετινή έκθεση βασίζεται σε προβλέψεις και έρευνες σχεδόν 20 χρόνων για την βιομηχανία οίνου. Η έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 450 ερευνητές, ολοκληρώθηκε τον περασμένο Νοέμβριο. Μια σειρά από πολύ ενδιαφέρουσες διαπιστώσεις ανακύπτουν σαν συμπεράσματα όπως:

  • Η γενική οικονομική κατάσταση του αμπελοοινικού τομέα βελτιώνεται με αργό και σταθερό ρυθμό.
  • Το 2012 συνδύασε σπάνια γεγονότα: μεγάλες ποσότητες συμπίπτουν με εξαιρετική ποιότητα σε όλες τις δυτικές περιοχές των ΗΠΑ που έχουν αυξητική  τάση, στις πωλήσεις τους.
  • Οι επιχειρήσεις αναμένεται να αυξήσουν τις τιμές στο εμφιαλωμένο κρασί το 2013, αν και η SVB (Silicon Valley Bank) πιστεύει ότι θα αποδειχθεί δύσκολο εγχείρημα.
  • Τα ακαθάριστα και τα καθαρά κέρδη των οινοποιείων θα επηρεαστούν αρνητικά το 2013, λόγω του υψηλότερου κόστους σταφυλιών.
  • Ο όγκος της αγοράς σταφυλιών για οινοποίηση και η τιμολόγησή τους θα είναι σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητη σε σχέση με το 2012.
  • Οι συγχωνεύσεις και εξαγορές αμπελώνων και οινοποιείων θα συνεχιστούν με ρυθμό ρεκόρ το 2013.
  • Οι μαζικές εισαγωγές χύμα κρασιού θα συνεχίσουν να κυριαρχούν στις χαμηλότερες κατηγορίες οίνων.
  • Η φύτευση αμπελιών σε αναπτυσσόμενες περιοχές είναι και θα συνεχίσει να είναι πιο συγκρατημένη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.
  • Η απευθείας προς τον καταναλωτή πωλήσεις θα συνεχιστούν ως το μεγαλύτερο κανάλι ανάπτυξης, για τα περισσότερα οινοποιεία.

 

Πρόγραμμα «ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ»

Επιστημονική Συνεδρία

Ημερίδα για τον Αττικό αμπελώνα

19/12/2022

Εισήγηση Μάρκου Χρήστου, Προέδρου της ΚΕΟΣΟΕ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη, Αναπληρ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Δ. Γραμματικού, ΥΠΑΑΤ

Εισήγηση Σ. Γεωργάκη, Πρόεδρος ΑΟΣ Κορωπίου


Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Tελευταία Nέα

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 237 επισκέπτες συνδεδεμένους