Εκτύπωση
PDF

19 Φεβρουαρίου 2013

Ηνωμένο Βασίλειο: επισήμανση με θερμίδες στα κρασιά, στις μπύρες και στα οινοπνευματώδη ποτά υπό μελέτη

Η Αγγλίδα υπουργός Υγείας, Anna Soubry, αποκάλυψε ότι οι συζητήσεις σχετικά με την «πιθανή σήμανση των διατροφικών πληροφοριών"

είναι σε εξέλιξη με τους εκπροσώπους της βιομηχανίας οινοπνευματωδών ποτών. Σύμφωνα με την υπουργό, οι λεπτομέρειες των θρεπτικών συστατικών για το κρασί, τη μπύρα και τα οινοπνευματώδη ποτά θα μειώσουν την παχυσαρκία και τον αλκοολισμό. Ήδη κινητοποιούνται οι εταιρείες κατά της κυβέρνησης που σχεδιάζει ελάχιστη τιμή για την περιεκτικότητα σε οινόπνευμα, αφού Βρετανοί παραγωγοί αλκοόλ φαίνεται να υποστηρίζουν αυτή την πρόταση.

Στην ιστοσελίδα της, η ένωση Drink Aware Trust (που χρηματοδοτείται από το βρετανικό κλάδο αλκοολούχων ποτών) ανακοίνωσε ότι ένα ποτήρι κρασιού είναι ισοδύναμο με μια πίτα, δύο ποτήρια κρασί ισοδυναμούν επίσης με ένα χάμπουργκερ... Η μέση κατανάλωση ενός άγγλου ισοδυναμεί με 24.000 θερμίδες ανά έτος, ή"184 συσκευασίες με πατατάκια." Η Anna Soubry πιστεύει επίσης ότι σε δύο χρόνια, κατά τη διάρκεια της αναθεώρησης της νομοθεσίας της ΕΕ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μπορεί να ζητήσει τη διατροφική επισήμανση όλων των αλκοολούχων ποτών.

 

Πρόγραμμα «ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ»

Επιστημονική Συνεδρία

Ημερίδα για τον Αττικό αμπελώνα

19/12/2022

Εισήγηση Μάρκου Χρήστου, Προέδρου της ΚΕΟΣΟΕ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη, Αναπληρ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Δ. Γραμματικού, ΥΠΑΑΤ

Εισήγηση Σ. Γεωργάκη, Πρόεδρος ΑΟΣ Κορωπίου


Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Tελευταία Nέα

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 205 επισκέπτες συνδεδεμένους