Εκτύπωση
PDF

2 Ιουλίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Οι δυσκολίες δίχως προηγούμενο που αντιμετωπίζουν οι οινοποιητικοί συνεταιρισμοί αλλά και το συνεταιριστικό κίνημα συνολικά στη χώρα μας ήταν το στοιχείο που δέσποσε στην 52η Γενική Συνέλευση της ΚΕΟΣΟΕ που πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της (Λ. Ριανκούρ 73).

Όπως ανέφεραν τόσο τα στελέχη της ΚΕΟΣΟΕ όσο και οι συμμετέχοντες αντιπρόσωποι των ενώσεων μελών, πέραν της γενικότερης κρίσης με τα γνωστά προβλήματα (έλλειψη ρευστότητας, κατάρρευση αγοράς, κλπ) νέα αδιέξοδα δημιουργούνται εξαιτίας των παρενεργειών του Ν. 4015/11 που δε μπορεί να εφαρμοσθεί. Ενδεικτικά αναφέρθηκε μάλιστα ότι ήδη οι συνεταιρισμοί δεν έχουν πρόσβαση στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους καθώς, έως ότου δημοσιευθεί στο ΦΕΚ η παράταση της θητείας των διοικήσεων τους, θεωρείται ότι δεν έχουν νόμιμη εκπροσώπηση.

Σκοτάδι στους λογαριασμούς σημαίνει ότι οι συνεταιρισμοί είναι κλινικά νεκροί, ειπώθηκε με έμφαση στη Συνέλευση.

Ο πρόεδρος της οργάνωσης Χρ. Μάρκου αναφέρθηκε στην ομιλία του στον ρόλο των συνεταιρισμών επισημαίνοντας ότι ο πιο εύκολος τρόπος να ακυρώσεις ένα θεσμό είναι να τον συκοφαντήσεις και να ασκήσεις ισοπεδωτική κριτική γενικεύοντας αδυναμίες και μεμονωμένα περιστατικά. Τόνισε επίσης ότι υπό προϋποθέσεις η δραματική κρίση που μαστίζει τον κλάδο αλλά την ελληνική κοινωνία συνολικά μπορεί να αντιμετωπισθεί και να οδηγήσει προοπτικά σε καλύτερες μέρες αρκεί να πιστέψουμε στις δυνάμεις μας και να επιβάλλουμε με ενότητα λύσεις που θα εξυπηρετούν το δημόσιο συμφέρον και την κοινωνική συνοχή.

Ανάλογες επισημάνσεις έκανε και ο διευθυντής της οργάνωσης Παρ. Κορδοπάτης, που προχώρησε και σε μια αναλυτική ενημέρωση για το τι προβλέπεται στη νέα ΚΑΠ σχετικά με το αμπελοοινικό τομέα. Τόνισε μάλιστα ότι το επόμενο δωδεκάμηνο που θα ληφθούν οι «εθνικές αποφάσεις» για την εφαρμογή της ΚΑΠ 2020, η ΚΕΟΣΟΕ οφείλει να προτάξει τα συμφέροντα του τομέα που εκπροσωπεί.

Στις εργασίες της Συνέλευσης παρευρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό:  Χριστοδουλάκης Βασίλειος (ΝΔ), Τριανταφυλλοπούλου Μαίρη (ΝΔ), Κατσινοπούλου Έφη (ΣΥΡΙΖΑ Ε.Κ.Μ.), Γκικόπουλος Γεώργιος (ΚΚΕ), Σκιαδάς Κ. (Αντιπρόεδρος ΠΑΣΕΓΕΣ), Κούρεντα Ευαγγελία (Δ/ντρια  Μεταπ. και Τυποπ. ΥΠΑΑΤ), τα στελέχη του υπουργείου ΑΑΤ κκ. Γραμματικός Διονύσιος (Tμήμα Οίνου) και Μουλκιώτης Χαράλαμπος (Τμήμα Αμπέλου).




Πρόγραμμα «ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ»

Επιστημονική Συνεδρία

Ημερίδα για τον Αττικό αμπελώνα

19/12/2022

Εισήγηση Μάρκου Χρήστου, Προέδρου της ΚΕΟΣΟΕ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη, Αναπληρ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Δ. Γραμματικού, ΥΠΑΑΤ

Εισήγηση Σ. Γεωργάκη, Πρόεδρος ΑΟΣ Κορωπίου


Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Tελευταία Nέα

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 224 επισκέπτες συνδεδεμένους