Εκτύπωση
PDF

4 Νοεμβρίου 2013

F. Castellucci: Επιθετική η τακτική των Κινέζων στην αγορά και την παραγωγή οίνων

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου ο απερχόμενος Γενικός Διευθυντής του OIV F. Castellucci ανέφερε σχετικά με την εξέλιξη της Κίνας στο παγκόσμιο γίγνεσθαι του κρασιού:
“Η Κίνα γίνεται μια σημαντική αγορά και από την άλλη εξελίσσεται σε μια σημαντική παραγωγό χώρα με αποτέλεσμα τα ευρωπαϊκά κρασιά να υποστούν ισχυρό ανταγωνισμό.

Και οι δύο προβλέψεις είναι πραγματικές! Η Κίνα είναι μια μεγάλη αγορά, και θα γίνει μεγαλύτερη, επειδή όλο και περισσότεροι Κινέζοι ανακαλύπτουν την κατανάλωση οίνου, κυρίως ως εναλλακτική λύση έναντι τοπικών ποτών. Η Κίνα διαθέτει 580.000 εκτάρια αμπελώνων, εκ των οποίων το 20% παράγει σταφύλια οινοποιείας (τα υπόλοιπα είναι τα επιτραπέζια σταφύλια). Ανακαλύψαμε ότι η κινεζική εγχώρια κατανάλωση οίνου αυξάνεται περισσότερο από εκείνη των εισαγόμενων οίνων. Οι Κινέζοι έχουν αρχίσει να καταναλώνουν το κρασί τους, και έχουν δίκιο!

Αλλοδαποί τεχνικοί έσπευσαν να βοηθήσουν, ενώ την ίδια στιγμή, οι Κινέζοι αγοράζουν οινοποιεία στην Ευρώπη, με χαρακτηριστικές περιπτώσεις αγοράς γαλλικών Chateaux. Έχουμε λοιπόν γαλλικά κρασιά που καταναλώνουν οι Κινέζοι, που όμως ανήκουν σε Κινέζους. Αυτό δεν είναι μια παράλληλη αγορά, αλλά ένας προνομιακός δίαυλος, αυτών των γαλλικών προϊόντων, που παράγονται με κινέζικα κεφάλαια στη Γαλλία και φτάνουν άμεσα στην κινεζική αγορά”.

Πρόγραμμα «ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ»

Επιστημονική Συνεδρία

Ημερίδα για τον Αττικό αμπελώνα

19/12/2022

Εισήγηση Μάρκου Χρήστου, Προέδρου της ΚΕΟΣΟΕ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη, Αναπληρ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Δ. Γραμματικού, ΥΠΑΑΤ

Εισήγηση Σ. Γεωργάκη, Πρόεδρος ΑΟΣ Κορωπίου


Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Tελευταία Nέα

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 228 επισκέπτες συνδεδεμένους