Εκτύπωση
PDF

3 Ιουνίου 2014

Διακυβερνητική του Διαδικτύου : τα sites σε “.vin” και “.wine” αντιπροσωπευτικά της σημερινής ανεπάρκειας

Αναμένεται σήμερα, η απόφαση για τη διαχείριση των ονομασιών (domains) του Διαδικτύου ''.vin'' και ''.wine''. Η απόφαση θα ληφθεί από τη διακυβερνητική οργάνωση γαι τα ονόματα domain του διαδικτύου, ICANN, η οποία επιλέξει για την άνευ όρων χρήση των νέων αυτών ονομασιών. Αν συμβεί αυτό, τρεις χώρες (η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία και ιδίως οι Ηνωμένες Πολιτείες) θα έχουν καταφέρει να ισορροπήσουν την κινητοποίηση 34 εθνών στην Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική, που υποστηρίζουν τον σεβασμό των γεωγραφικών ενδείξεων.

Ερωτώμενος στις 27 Μαΐου σχετικά με το θέμα της «αμερικανικής εξαγοράς του Διαδικτύου» από τον βουλευτή Patrice Martin - Lalande, ο Υπουργός παραγωγικής ανάκαμψης και ψηφιακών μέσων Arnaud Montebourg της Γαλλίας εκτίμησε ότι η αναγραφή πεδίων “.vin” και “.wine” είναι χαρακτηριστική των ελλείψεων του ισχύοντος νομικού πλαισίου», προσθέτοντας ότι «οι αποφάσεις του ICANN δεν θα πρέπει να λαμβάνονται κατά παράβαση των κανόνων δικαίου που θεσπίζονται από κυρίαρχα κράτη». Ανακοινώνοντας ότι θα εργασθεί με άλλες κυβερνήσεις για την "εκ βάθρων ανακαίνιση του μοντέλου του ICANN και της διακυβερνητικής του", ο υπουργός, επιθυμεί ο διακυβερνητικός οργανισμός ICANN να εξελιχθεί απλώς σε "ένα καθεστώς καθαρά συμβουλευτικό".

Τον περασμένο Μάρτιο, το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων (GAC) ενημέρωσε το Διοικητικό Συμβούλιο του ICANN να επανεξετάσει την θέση του και «να ενθαρρύνει τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων μεταξύ των διαφωνούντων, προκειμένου να καταλήξουν σε συμφωνία σχετικά με το θέμα».

Πρόγραμμα «ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ»

Επιστημονική Συνεδρία

Ημερίδα για τον Αττικό αμπελώνα

19/12/2022

Εισήγηση Μάρκου Χρήστου, Προέδρου της ΚΕΟΣΟΕ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη, Αναπληρ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Δ. Γραμματικού, ΥΠΑΑΤ

Εισήγηση Σ. Γεωργάκη, Πρόεδρος ΑΟΣ Κορωπίου


Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Tελευταία Nέα

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 160 επισκέπτες συνδεδεμένους