Εκτύπωση
PDF

15 Ιουλίου 2014

ΕΘΝΙΚΗ ΔΙΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΜΠΕΛΟΥ ΚΑΙ ΟΙΝΟΥ(ΕΔΟΑΟ)
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΣΊ ΣΤΟ CCTV, TO ΚΡΑΤΙΚΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ.

Τo Ελληνικό κρασί ταξιδεύει μέσα από τους δέκτες του CCTV, του κρατικού τηλεοπτικού σταθμού της Κίνας, σε πάνω από 1.5 δισεκατομμύρια Κινέζους τηλεθεατές! Από 3 έως και 25 Ιουλίου, ένα τηλεοπτικό συνεργείο από το δημοσιογραφικό οργανισμό Shangbao/China Business Herald και το CCTV, επισκέπτεται την Ελλάδα από άκρη σε άκρη, αποτυπώνοντας σε ένα σπονδυλωτό ντοκιμαντέρ το Ελληνικό κρασί μέσα από τρεις θεματικές ενότητες: «Οίνος και Διόνυσος/Ελληνικός Πολιτισμός», «Ιστορία και Αναγέννηση της Ελληνικής Οινοπαραγωγής», «Κρασί και Τέχνη/Καθημερινός Βίος».Στόχος της δράσης, είναι η προβολή και προώθηση του διεθνούς brand του ελληνικού κρασιού «New Wines of Greece», στην αναδυόμενη αγορά της Κίνας, συνδέοντας το με τον αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό, τη γαστρονομία, τις φυσικές ομορφιές της χώρας μας και το σύγχρονο τρόπο ζωής. Το πολιτιστικό υπόβαθρο αποτελεί ισχυρό δεσμό ανάμεσα στις δύο χώρες και η ανάδειξη της Ελλάδας ως αφετηρίας του παγκόσμιου οινικού πολιτισμού, είναι πρωταρχικής σημασίας για την καθιέρωση του Ελληνικού κρασιού στη Κινέζικη αγορά. Το project πραγματοποιείται σε άμεση συνεργασία με το Ελληνικό προξενείο στη Σαγκάη και η  Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου (Ε.Δ.Ο.Α.Ο.)  έχει αναλάβει πλήρως τoν συντονισμό του προγράμματος και την κάλυψη των μετακινήσεων και της διαμονής του group στην Ελλάδα, μέσω πόρων που προέρχονται από την  Κ.Ο.Α. Οίνου. Από ελληνικής πλευράς, project manager έχει οριστεί ο κύριος Στάθης Σάλτας AIWS, σκηνοθέτης, παραγωγός και γνώστης του ελληνικού αμπελώνα.Το πρόγραμμα των γυρισμάτων διαρκεί πάνω από τρεις εβδομάδες, με το τηλεοπτικό συνεργείο να πραγματοποιεί γυρίσματα σε ολόκληρη την Ελλάδα, καταγράφοντας αμπελώνες, οινοποιεία, αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία, περιοχές φυσικού κάλλους, χώρους εστίασης κ.α. Σημαντικοί Έλληνες από τον τομέα του πολιτισμού, της τέχνης και της ιστορίας αλλά και οινοποιοί, αμπελουργοί, διάσημοι chefs και καθημερινοί άνθρωποι,  θα διανθίσουν με συνεντεύξεις τους τα γυρίσματα, δίνοντας έτσι στην Κινέζικη αγορά μια ολοκληρωμένη εικόνα για το χτες, το σήμερα και το αύριο του Ελληνικού κρασιού.Το όλο πρόγραμμα έχει την ευγενική υποστήριξη των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων: THE WESTIN RESORT COSTA NAVARINO,  GRECOTEL LARISSA IMPERIAL,  ELECTRA PALACE THESSALONIKI , ΠΑΛΑΙΑ ΠΟΛΗ ΝΑΟΥΣΑ, KATOGI & STROFILIA HOTEL & WINERY

Πρόγραμμα «ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ»

Επιστημονική Συνεδρία

Ημερίδα για τον Αττικό αμπελώνα

19/12/2022

Εισήγηση Μάρκου Χρήστου, Προέδρου της ΚΕΟΣΟΕ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη, Αναπληρ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Δ. Γραμματικού, ΥΠΑΑΤ

Εισήγηση Σ. Γεωργάκη, Πρόεδρος ΑΟΣ Κορωπίου


Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Tελευταία Nέα

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 183 επισκέπτες συνδεδεμένους