Εκτύπωση
PDF

20 Οκτωβρίου 2017

Τρύγος 2017: Η καλύτερη χρονιά της δεκαετίας και η συγκομιδή από επιλεγμένους αμπελώνες, εγγυώνται την υψηλή ποιότητα στο Αμύνταιο

Η καλλιεργητική περίοδος 2016-2017 υπήρξε ιδιαίτερα ευνοϊκή για την υγιεινή κατάσταση των σταφυλιών όλων των ποικιλιών.

Οι ήπιες θερμοκρασίες του καλοκαιριού στο οροπέδιο του Αμυνταίου οδήγησαν σε μία αργή και ποιοτική ωρίμαση. Οι λιγοστές όμως βροχοπτώσεις κατά τα πρώτα στάδια της βλάστησης και της ανάπτυξης της αμπέλου μέχρι και την καρπόδεση ήταν καθοριστικές για την τελική παραγωγή.

Οι ασθένειες δεν αποτέλεσαν πρόβλημα για τη φετινή χρονιά και οι χαμηλές στρεμματικές αποδόσεις των αμπελώνων, σε συνδυασμό με το σύστημα της ολοκληρωμένης διαχείρισης που εφαρμόζεται, οδήγησαν στην παραγωγή οίνων με συμπυκνωμένο άρωμα, υπογραμμίζοντας την ποιότητά τους και αναδεικνύοντας τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της περιοχής.

Η χρονιά του 2017 μπορεί να χαρακτηριστεί η καλύτερη της δεκαετίας τόσο για την παραγωγή αφρωδών οίνων ποιότητας, όσο και για την παραγωγή αρωματικών ροζέ και ερυθρών οίνων.

Τα σταφύλια προσεκτικά επιλεγμένων αμπελώνων, από τις καταλληλότερες ζώνες της περιοχής, με τον σχετικά χαμηλότερο σακχαρικό τίτλο και την αυξημένη οξύτητα έχοντας αποκτήσει τα απαραίτητα αρωματικά χαρακτηριστικά, αναμένεται να δώσουν προϊόντα υψηλής ποιότητας. Οι αφρώδεις οίνοι αναμένεται να ξεχωρίσουν για τη φινέτσα τους, το λαμπερό τους χρώμα και τη μοναδική αίσθηση που θα αφήνουν οι φυσαλίδες στο στόμα.

Οι ερυθρωποί οίνοι ΠΟΠ Αμύνταιου 2017 θα είναι πολύ ευχάριστοι και πολύπλοκα αρωματικοί. Το ελκυστικό χρώμα τους σε συνδυασμό με το συναρπαστικό τους άρωμα θα προσδώσουν ιδιαίτερη αξία στον οίνο αυτό, που θεωρείται από πολλούς η κορωνίδα των Ελληνικών ερυθρωπών οίνων.

 

Πρόγραμμα «ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ»

Επιστημονική Συνεδρία

Ημερίδα για τον Αττικό αμπελώνα

19/12/2022

Εισήγηση Μάρκου Χρήστου, Προέδρου της ΚΕΟΣΟΕ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη, Αναπληρ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Δ. Γραμματικού, ΥΠΑΑΤ

Εισήγηση Σ. Γεωργάκη, Πρόεδρος ΑΟΣ Κορωπίου


Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Tελευταία Nέα

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 111 επισκέπτες συνδεδεμένους