Εκτύπωση
PDF

18 Ιανουαρίου 2018

Τα κρασιά αντιστέκονται στη μείωση της αμερικανικής κατανάλωσης αλκοόλ

Με αύξηση 1,3% το 2017, η αγορά κρασιού στις Ηνωμένες Πολιτείες αποφεύγει τη γενική μείωση των αλκοολούχων, λόγω της πτώσης της κατανάλωσης μπύρας. Χάρη στην άνθηση των αφρωδών οίνων και στην ενίσχυση της κατανάλωσης premium οίνων, ο τομέας οίνου δεν ακολούθησε την γενική πτωτική τάση στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την προσωρινή ανάλυση των δεδομένων του 2017 η κατανάλωση αλκοολούχων ποτών των ΗΠΑ, μειώνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά και αυτό σημαίνει συναγερμό στην τελευταία έκθεση του International Wine and Spirit Research (IWSR). Η μείωση ανέρχεται σε 66 εκατομμύρια λίτρα, μείωση δηλαδή κατά 0,2% σε ένα χρόνο, που είναι δύο φορές μεγαλύτερη από την απώλεια του όγκου που καταγράφηκε μεταξύ 2015 και 2016. Η μείωση αυτή οφείλεται κυρίως στην πτώση κατά 0,5% στις πωλήσεις μπύρας, οι οποίες αντιπροσωπεύουν το 79% των πωλήσεων οινοπνευματωδών ποτών στις ΗΠΑ.

«Η μείωση της συνολικής κατανάλωσης οινοπνευματωδών ποτών συνδέεται άμεσα με την τάση μετριοπαθούς κατανάλωσης ή ακόμα και την πλήρη αποχή. Ποτά με φυσικά συστατικά και με χαμηλά επίπεδα αλκοόλ, είναι τάσεις σήμερα των καταναλωτών, που απαιτούν καθαρά μια πιο υγιεινή εμπειρία», αναφέρει η έκθεση του IWSR.

Παρά το πλαίσιο αυτό που ευνοεί τη μείωση της κατανάλωσης, οι οίνοι και τα οινοπνευματώδη διατηρούν την ανάπτυξή τους (αντιστοίχως +1,3 και + 2,3% σε σύγκριση με το 2016). Η τάση αυτή εξηγείται από τη διαρκή αυξανόμενη τάση κατανάλωσης premium οίνων (αντιπροσωπεύουν το 22% των πωλήσεων οίνου), η IWSR τονίζει ότι ενώ εξακολουθούν να διατηρούν τα ποσοστά τους τα ήρεμα κρασιά (+1%), τα αφρώδη κρασιά είναι πιο δημοφιλή (+23%). Οι μικροί περιέκτες (187 και 500 ml) παρουσιάζουν επίσης διψήφια ανάπτυξη.

 

Πρόγραμμα «ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ»

Επιστημονική Συνεδρία

Ημερίδα για τον Αττικό αμπελώνα

19/12/2022

Εισήγηση Μάρκου Χρήστου, Προέδρου της ΚΕΟΣΟΕ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη, Αναπληρ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Δ. Γραμματικού, ΥΠΑΑΤ

Εισήγηση Σ. Γεωργάκη, Πρόεδρος ΑΟΣ Κορωπίου


Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Tελευταία Nέα

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 148 επισκέπτες συνδεδεμένους