Εκτύπωση
PDF

5 Σεπτεμβρίου 2011

Ισπανία: Συγκομιδή 5 έως 10% κατώτερη για την Castilla La Mancha

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των γεωργικών συνδικάτων της Ένωσης ASAJA, η παραγωγή οίνων και γλευκών από την περιοχή Castilla-La Mancha αναμένεται να φτάσει τα 19,28 εκατομμύρια εκατόλιτρα το τρέχον έτος, μείωση δηλαδή της τάξης του 5 έως 10% σε σχέση με πέρυσι.

Η μείωση της παραγωγής οφείλεται κυρίως στην επιλογή του μέτρου της οριστικής εγκατάλειψης ,μέσω της ΚΟΑ. Από τα 95000 εκριζωμένα εκτάρια στην Ισπανία, 70 000 εκτάρια βρίσκονταν στην περιοχή της Castilla-La Mancha, όπου η επιφάνεια των αμπελιών έχει μειωθεί σε 449.622 εκτάρια. Ο αμπελώνας έχει επίσης πληγεί φέτος από τις επιθέσεις του ωιδίου.

Η ισχυρή χαλαζόπτωση είχε επίσης σημαντική επίδραση στην Castilla La Mancha, όπου σε ορισμένες περιοχές, η μείωση της παραγωγής θα μπορούσε να φτάσει το 30%, όπως στην περιοχή του Toledo και Ciudad Real. Σύμφωνα με την ASAJA, η τιμή των λευκών σταφυλιών αυτό το έτος θα είναι € 147 ανά τόνο για τα λευκά σταφύλια της ονομασίας La Mancha. Τα σταφύλια Chardonnay και Sauvignon θα πληρωθούν με € 230 ανά τόνο. Στα κόκκινα, η τιμή θα είναι € 171 για τα σταφύλια με ονομασία προέλευσης, ενώ για την προέλευση Mancha, θα είναι € 166 ανά τόνο. Η συγκομιδή θα ξεκινήσει μεταξύ 1 και 10 Σεπτεμβρίου, με εξαίρεση ορισμένες πρώιμες ποικιλίες όπως το Sauvignon συγκομιδή των οποίων έχει ήδη αρχίσει.

Πρόγραμμα «ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ»

Επιστημονική Συνεδρία

Ημερίδα για τον Αττικό αμπελώνα

19/12/2022

Εισήγηση Μάρκου Χρήστου, Προέδρου της ΚΕΟΣΟΕ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη, Αναπληρ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Δ. Γραμματικού, ΥΠΑΑΤ

Εισήγηση Σ. Γεωργάκη, Πρόεδρος ΑΟΣ Κορωπίου


Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Tελευταία Nέα

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 328 επισκέπτες συνδεδεμένους