Εκτύπωση
PDF

16 Νοεμβρίου 2011

Οίνοι της Αργεντινής: Η Torrontes κερδίζει τους βρετανούς

Η Torrontes, άσπρη ποικιλία σταφυλιού που φυτεύτηκε σε μεγάλη έκταση στην Αργεντινή, έχει υψηλή βαθμολογία σύμφωνα με έρευνα καταναλωτών που πραγματοποιήθηκε από το Wine Intelligence στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η μελέτη σχεδιάστηκε για να διερευνήσει τις εκτιμήσεις των καταναλωτών στο Ηνωμένο Βασίλειο γι αυτό τον ποικιλιακό οίνο, που παρουσιάστηκε σε τυφλή δοκιμή, σε συνδυασμό με τις περισσότερες ποικιλίες που πωλούνται στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου: Chardonnay, Pinot Grigio και Sauvignon.

Οι καταναλωτές που συμμετείχαν στο τέστ δοκίμασαν στην κρασιά δείγμα έξι κρασιών, ήταν τυφλή σε δύο κατηγορίες τιμών: £ 5 έως £ 7,99 και μεταξύ £ 8 και £ 10 .Τρία Αργεντίνικα Torrontes (δύο καθαρά ποικιλιακά και ένα μίγμα) παρουσιάστηκαν σε δύο σειρές δοκιμής μαζί με ένα Νεοζηλανδέζικο Sauvignon, ένα ιταλικό Pinot Grigio και ένα αυστραλέζικο Chardonnay. Στο εύρος τιμών από 5 έως £ 7,99, τα δύο Torrontes πήραν την πρώτη θέση: ένα καθαρά ποικιλιακό και ένα μίγμα Torrontes με Chardonnay.

Στο υψηλότερο εύρος τιμών (£ 8-10), ένα Torrontés ήρθε στη δεύτερη θέση πίσω από το Sauvignon Blanc από τη Νέα Ζηλανδία. Η βαθμολογία που προκύπτει από τη συγκριτική δοκιμή Torrontes είναι ενδεικτικό της αγοράς του Ηνωμένου Βασιλείου. Η ποικιλία Torrontes αντιπαλεύει τις πιο γνωστές ποικιλίες στο επίπεδο της γεύσης, του αρώματος του και της πιθανότητας να αγοραστεί ή να συστηθεί για αγορά. Στα κατά, συγκαταλέγεται το ότι η αργεντίνικη ποικιλία είναι άγνωστη: μόνο το 18% των καταναλωτών γνωρίζουν έναντι 90% για τις άλλες ποικιλίες.

Πρόγραμμα «ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ»

Επιστημονική Συνεδρία

Ημερίδα για τον Αττικό αμπελώνα

19/12/2022

Εισήγηση Μάρκου Χρήστου, Προέδρου της ΚΕΟΣΟΕ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη, Αναπληρ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Δ. Γραμματικού, ΥΠΑΑΤ

Εισήγηση Σ. Γεωργάκη, Πρόεδρος ΑΟΣ Κορωπίου


Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Tελευταία Nέα

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 98 επισκέπτες συνδεδεμένους