Εκτύπωση
PDF

21 Αυγούστου 2012

Γιορτή της Βεντέμας 4 Αυγούστου 2012

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποίησε και φέτος η SantoWines. στις 4 Αυγούστου, την Γιορτή της Βεντέμας, στο Οινοποιείο της στον Πύργο.

Μια γιορτή αφιερωμένη στον τρύγο και στους αμπελουργούς της Σαντορίνης. Για πέμπτη συνεχή χρονιά, στην καθιερωμένη πλέον «Γιορτή της Βεντέμας» που γίνεται το πρώτο Σάββατο του Αυγούστου, λίγο πριν την έναρξη του τρύγου, οι αγρότες, οι τοπικοί παράγοντες του νησιού και πλήθος κόσμου, γιορτάζουν και τιμούν τους παραγωγούς της Σαντορίνης, λίγο πριν την έναρξη του τρύγου.

Φέτος Ήταν εξαιρετικά αφιερωμένη στον οίνο Vinsanto, που συμπλήρωσε τα 10 χρόνια της θεσμικής κατοχύρωσής του από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αφού ήταν το 2002 που ο  μεγάλος αγώνας που έδωσε η Ένωση Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων στέφθηκε με επιτυχία και  το Vinsanto απέκτησε την ονομασία προέλευσης Σαντορίνη.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιος Τσαφτάρης, ο οποίος στην ομιλία του εξέφρασε την αισιοδοξία του για το μέλλον της γεωργίας στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της νέας Ευρωπαϊκής αγροτικής πολιτικής.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης, η SantoWines επέλεξε να βραβεύσει σημαντικά πρόσωπα που συνέβαλαν στην κατοχύρωση και την αναγνώριση του Vinsanto διεθνώς.
Οι άνθρωποι που τιμήθηκαν ήταν, η κ. Σταυρούλα Κουράκου, οινολόγος, διευθύντρια του Ινστιτούτου Οίνου την εικοσαετία 1964 – 1984, και εθνική εμπειρογνώμονας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για θέματα οίνου, ο κ. Νίκος Γεωργομανώλης, γεωπόνος, οινολόγος, και πρώην διευθυντής του Τμήματος Οίνου στο Υπ. Γεωργικής Ανάπτυξης , η κ. Ευαγγελία Κούρεντα, Υπεύθυνη του Αμπελοοινικού Τομέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τα τελευταία 12 χρόνια καθώς και ο Πανοσιολογιότατος Πάτερ Χριστόφορος, οινολόγος της SantoWines την δεκαετία 1993 – 2003,
στην εκδήλωση παρευρέθησαν  και διευθυντικά στελέχη της εταιρίας Τσάνταλη με την οποία η Santo Wines πρόσφατα προχώρησε σε  στρατηγική συνεργασία για την διανομή των προϊόντων της στην ελληνική αγορά και στο εξωτερικό.

Κατά την διάρκεια της βραδιάς πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη αναπαράσταση του τρύγου με τον παραδοσιακό τρόπο την οποία ακολούθησε παραδοσιακό γλέντι, με μουσική από τοπικά συγκροτήματα του νησιού.

Πρόγραμμα «ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ»

Επιστημονική Συνεδρία

Ημερίδα για τον Αττικό αμπελώνα

19/12/2022

Εισήγηση Μάρκου Χρήστου, Προέδρου της ΚΕΟΣΟΕ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη, Αναπληρ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Δ. Γραμματικού, ΥΠΑΑΤ

Εισήγηση Σ. Γεωργάκη, Πρόεδρος ΑΟΣ Κορωπίου


Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Tελευταία Nέα

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 223 επισκέπτες συνδεδεμένους