Εκτύπωση

28 Μαρτίου 2019

Όλο και περισσότεροι αγοραστές ζητούν κρασιά με λιγότερο αλκοόλ


Στην Prowein, πολλοί εκθέτες καινοτόμησαν στην προσφορά οίνων χαμηλής περιεκτικότητας σε οινόπνευμα. "Η ζήτηση για κρασιά με λιγότερο αλκοόλ είναι ισχυρή. Αντιστοιχεί σε στιγμές κατανάλωσης εκτός γεύματος. Σε αυτές τις στιγμές κατανάλωσης, κονταροχτυπηθήκαμε με την μπύρα που αναπτύσσεται πολύ έντονα», αναφέρει ο Olivier Bourdet-Pees, γενικός διευθυντής των Παραγωγών Plaimont. "Η τάση για κρασιά ελαφρύτερα σε αλκοόλ εξαπλώνεται" και συνεχίζει:

“Αρκετά οινοποιεία στην Prowein, ανέδειξαν κρασιά με χαμηλότερο αλκοόλ, που παράγονται με φυσικό τρόπο χωρίς τις τεχνικές μείωσης (αποαλκοόλωση). Απλά η παραγωγή σε ορισμένα αμπελοτεμάχια είναι χαμηλόβαθμη (9ο) και ενώ στο παρελθόν υπήρχε μια τάση αποκατάταξης του οίνου ή ακόμα και εκρίζωσης του αμπελοτεμαχίου, σήμερα αυτά τα κρασιά είναι καλοδεχούμενα στην Έκθεση.

Με έλεγχο της οξύτητας και αφήνοντας 7 έως 8 γραμμάρια υπολειμματικά σάκχαρα και με συνεχή διαδικασία διήθησης για τη διατήρηση του αρωματικού πλούτου, τα κρασιά με αλκοόλ στους 9ο, ανταποκρίνονται και στις απαιτήσεις των Αρχών για μείωση του αλκοολισμού.

Επιπλέον αναγνωρίζεται η τάση της κατανάλωσης γι αυτούς που αναζητούν προϊόντα προσαρμοσμένα στα προβλήματα παχυσαρκίας ή διαβήτη, παραδείγματος χάριν”.