Προϊόντα  
Η συνεργασία των Ενώσεων υπό το συντονισμό της Κ.Ε.Χ. υπήρξε υποδειγματική με θετικά αποτελέσματα για τους αγρότες της περιοχής, αφού πραγματοποιήθηκαν πάρα πολλές εξαγωγές χύμα κρασιών & τα αποτελέσματα ήταν πάντα θετικά.

"ΣΥΝΕΝΩΣΥΝ"
Κισσάμου 118, 731 31 Χανιά
Τηλ.: 2820 70550

 


Η Κεντρική Ένωση Χανίων ιδρύθηκε το 1952 από τις τότε 7 δευτεροβάθμιες Ενώσεις του νομού Χανίων προκειμένου να συντονίσει τη συγκέντρωση των οινοστάφυλων που ήταν το βασικό προϊόν του νομού τότε, να τα οινοποιεί και κυρίως να εμπορεύεται το παραγόμενο κρασί.
Μετά προέκυψε ένας συνδυασμός ζητημάτων όπως η φυλλοξήρα, η έντονη οικιστική και τουριστική ανάπτυξη σε περιοχές που υπήρχαν τα αμπέλια, η αύξηση της τιμής του ελαιολάδου και η μείωση της τιμής των σταφυλιών αφού άρχισαν οι εισαγωγές, το γεγονός ότι τα αμπέλια χρειάζονται τις περισσότερες καλλιεργητικές φροντίδες όταν οι τουρίστες μας επισκέπτονται σε αντίθεση με τις ελιές που όταν μαζεύονται δεν έχουμε τουρίστες, αλλά το κυριότερο η αδιαφορία των νέων ανθρώπων να κουραστούν για κάτι που δεν αποδίδει αρκετά. Με αυτά και με αυτά καταλήξαμε να έχουμε μια σημαντική μείωση της αμπελοκαλλιέργειας στο νομό και όσοι φύτεψαν τις τελευταίες δεκαετίες το έκαναν με την προοπτική να εμπορεύονται οι ίδιοι το προϊόν τους στο περιβάλλον τους.
Η Κ.Ε.Χ. συνεχίζει να συγκεντρώνει τα σταφύλια των παραγωγών που επιθυμούν να παραδώσουν το προϊόν τους. Διατηρεί το εμφιαλωτήριο οίνων της και η δραστηριότητα είναι πάντα κερδοφόρος μέχρι τώρα.
Παράλληλα έχει αναπτύξει σχεδόν πρωτοποριακά το τμήμα ζωοτροφών για τους κτηνοτρόφους του νομού, επενδύοντας ανελλιπώς κάθε χρόνο σε τεχνολογία, έχει πιστοποιήσει κατά HACCP τη δραστηριότητα και έχουμε φτάσει στο σημείο να προσέρχεται ο κτηνοτρόφος, να παραγγέλνει το μίγμα της ζωοτροφής που επιθυμεί για τα ζώα του και αυτό να προκύπτει άμεσα και να βγαίνει με τη δική του ετικέτα.
Επίσης, διαθέτουμε αγροτικά εφόδια στους αγρότες της περιοχής μας (λιπάσματα, φυτοφάρμακα κ.τ.λ.).
Τέλος, παρέχουμε υπηρεσίες όπως την επιστροφή Φ.Π.Α. αγροτικών τιμολογίων.


Web design by Epopsis © 2010