Eιδήσεις
12 Φεβρουαρίου 2025
Τα μη αλκοολούχα κρασιά δεν ανταγωνίζονται τα κρασιά … προσφέρουν μια εναλλακτική
Αν και το θέμα του κρασιού χωρίς αλκοόλ συνεχίζει να κινητοποιεί συζητήσεις στη βιομηχανία του κρασιού, οι οινοποιοί που αποαλκοολώνουν τις σοδειές τους όχι μόνο το βιώνουν καλά, αλλά και κερδίζουν καλά από αυτό. Μεταξύ της αισιοδοξίας για μια αγορά υπό κατασκευή, που αντιμετωπίζει μια κοινωνική καμπή, και της υπεράσπισης ενός συμπληρωματικού προϊόντος, και όχι ενός ανταγωνιστή του κρασιού, κινούνται οι αποαλκοολωμένοι οίνοι.
Ως ένας από τους πρωτοπόρους του κρασιού χωρίς αλκοόλ, ο Vincent Pugibet σημειώνει ότι ήταν επίσης από τους πρώτους που ανέπτυξε την άρδευση για ανθεκτικές ποικιλίες σταφυλιού. Θέματα που του προκάλεσαν πολλά διοικητικά προβλήματα και έχθρα στη βιομηχανία. «Είναι λάθος να έχεις δίκιο πολύ νωρίς»