Εκτύπωση
PDF

21 Δεκεμβρίου 2012

Βραβεία OIV: οι 20 βραβευμένοι του 2012

Ο Διεθνής Οργανισμός Αμπέλου και Οίνου (OIV) βράβευσε τους συγγραφείς για τα καλύτερα βιβλία που αφορούν το αμπέλι και το κρασί που έχουν εκδοθεί τα τελευταία δύο χρόνια. Η Κριτική Επιτροπή του OIV απένειμε 10 βραβεία και 10 τιμητικές διακρίσεις. Η επιτροπή διαπίστωσε αύξηση στον αριθμό των βιβλίων που παρουσιάζονται (συγγραφέας ή εκδότης), γεγονός που αντανακλά "τον εμπλουτισμό της βιβλιογραφίας της αμπέλου και του οίνου σε ολόκληρο τον κόσμο."

Οι εργασίες που βραβεύονται διεθνώς μπορεί να είναι τόσο τεχνικές όσο και εκλαϊκευμένες. Η τσέχικη εργασία  Pěstování Révy vinne - moderni vinohradnictví (Παραγωγή σταφυλιών: μοντέρνα αμπελοκαλλιέργεια) του Pavel Pavloušek, η εργασία γευσιγνωσίας για τον ασιατικό ουρανίσκο του Jeannie Cho Lee (Χονγκ Κονγκ), η όμορφη ιταλική εργασία Vino tra Mito e Cultura (το κρασί ανάμεσα στο μύθο και τον πολιτισμό) του Maria Grazia Marchetti Lungarotti και του Mario Torelli, το βιβλίο αναφοράς στην νομοθεσία των ΗΠΑ (κρασί στην Αμερική: Δίκαιο και πολιτική) που συντονίζεται από τον Richard Μέντελσον, και η γαλλική μονογραφία “La monographie francaise, la faune auxiliaire des vignobles de France του Gilles Sentenac έλαβαν βραβεία.

Τα βραβεία έχουν θεσμοθετηθεί από το 1930.


Πρόγραμμα «ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ»

Επιστημονική Συνεδρία

Ημερίδα για τον Αττικό αμπελώνα

19/12/2022

Εισήγηση Μάρκου Χρήστου, Προέδρου της ΚΕΟΣΟΕ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη, Αναπληρ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Δ. Γραμματικού, ΥΠΑΑΤ

Εισήγηση Σ. Γεωργάκη, Πρόεδρος ΑΟΣ Κορωπίου


Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 286 επισκέπτες συνδεδεμένους