Εκτύπωση
PDF

14 Φεβρουαρίου 2013

Χύμα οίνοι: οι Ηνωμένες Πολιτείες απορροφούν το 70% των εξαγωγών της Αργεντινής

Το 2012, οι εξαγωγές οίνου της Αργεντινής ανήλθαν σε 3,65 εκατ. εκατόλιτρα με κύκλο εργασιών

913,5 εκατομμυρίων δολαρίων αντίστοιχα 15,6 και 8,2% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Η αύξηση αυτή οφείλεται κυρίως στην ανάπτυξη χύδην εξαγωγών, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Οίνου της Αργεντινής, η Αργεντινή εξήγαγε 1,49 εκατομμύρια εκατόλιτρα οίνου χύμα το 2012 (+49% σε σύγκριση με το 2011). Το 68% αυτού του όγκου κατευθύνθηκε  στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών. Η τάση αυτή ξεκίνησε το 2010, όταν οι εξαγωγές της Αργεντινής σε χύμα οίνους είχαν φθάσει στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων πέντε ετών.

Η επερχόμενη συγκομιδή ανακοινώνεται ότι θα είναι ποσοτικά υψηλή για την Αργεντινή (+26% σε σύγκριση με το 2012) και η δύναμη του νομίσματος της Αργεντινής δεν θα μετριασθεί σύντομα, οπότε οι όγκοι των εξαγωγών αναμένεται να αυξηθούν. Η πρόκληση για το 2013 είναι κατά πόσο η ζήτηση των ΗΠΑ θα συνεχιστεί, παρά την αυξανόμενη παραγωγή σταφυλιών στην Καλιφόρνια. Ο κλάδος της οινοποιίας στην Αργεντινή θεωρεί ότι η αδύναμη ευρωπαϊκή παραγωγή (κυρίως στην Ισπανία και την Ιταλία) ανοίγει νέες αγορές.

 

Επιστημονική Συνεδρία

Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 28 επισκέπτες συνδεδεμένους