Εκτύπωση
PDF

14 Μαΐου 2013

Κατανάλωση: Γαλλία η πρώτη αγορά για το ουίσκι, οι Ηνωμένες Πολιτείες πρώτο Έθνος για το κρασί

"Βλέπουμε ότι ο κόσμος είναι τρελός αν σκεφτεί κανείς ότι ο καλύτερος ράπερ είναι λευκός και ο καλύτερος παίκτης του γκολφ είναι ένας μαύρος"

ανέφερε σε σάτιρά του ο κωμικός Chris Rock στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Για να ανανεώσουμε την ατάκα του, θα μπορούσε τώρα να προσθέσουμε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ο μεγαλύτερος καταναλωτής οίνου στον κόσμο, ενώ η Γαλλία έγινε η πρώτη καταναλωτική αγορά σε ουίσκι.

Σύμφωνα με τις τελευταίες μελέτες της Vinexpo Bordeaux, το ουίσκι έχει πράγματι γίνει ένα από τα αγαπημένα οινοπνευματώδη ποτά της Γαλλίας (για το κονιάκ η εγχώρια κατανάλωση παραμένει σε ύφεση). Με 1,26 εκατομμύρια εκατόλιτρα ουίσκι που καταναλώθηκαν το 2011 (+10% σε σύγκριση με το 2007), η Γαλλία είναι μακράν η μεγαλύτερη χώρα κατανάλωσης. Οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο θα ακολουθούν και τα επόμενα χρόνια, διότι σύμφωνα με Vinexpo " η κατανάλωση ουίσκι προβλέπεται να αυξηθεί κατά 3,35% στη Γαλλία" την περίοδο 2012-2016.

Για την κατανάλωση οίνου, οι Ηνωμένες Πολιτείες αντιπροσωπεύουν σήμερα την πρώτη παγκόσμια αγορά οίνου, ακολουθούμενη από τη Γαλλία και την Ιταλία. Η τελευταία μελέτη της Vinexpo-IWSR θεωρεί ότι η ταξινόμηση αυτή θα ανατραπεί σύντομα από την άνοδο της Γερμανίας στην δεύτερη θέση. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι όσον αφορά την κατανάλωση ανά έτος και ανά κάτοικο, η Γαλλία παραμένει στην πρώτη θέση.

 

Πρόγραμμα «ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ»

Επιστημονική Συνεδρία

Ημερίδα για τον Αττικό αμπελώνα

19/12/2022

Εισήγηση Μάρκου Χρήστου, Προέδρου της ΚΕΟΣΟΕ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη, Αναπληρ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Δ. Γραμματικού, ΥΠΑΑΤ

Εισήγηση Σ. Γεωργάκη, Πρόεδρος ΑΟΣ Κορωπίου


Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 494 επισκέπτες συνδεδεμένους