Εκτύπωση
PDF

27 Αυγούστου 2013

Παράταση στην υποβολή των προγραμμάτων προβολής προώθησης οίνου ζητά ο κλάδος από το ΥΑΑΤ

Μετά από οδηγίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, επήλθαν δραστικές μεταβολές ως προς το περιεχόμενο των προγραμμάτων προβολής προώθησης Οίνων σε Τρίτες Χώρες, προκειμένου οι δικαιούχοι να χρηματοδοτηθούν με το ποσοστό της Δημόσιας Συμμετοχής (30%).

Ουσιαστικά οι μεταβολές στο περιεχόμενο των δράσεων και των μηνυμάτων αντιμετωπίζονται μόνο με την υποβολή ομαδικών προτάσεων, γεγονός που απαιτεί το συντονισμό των οινοποιείων μεταξύ τους.

Επειδή οι μεταβολές αυτές επήλθαν πρόσφατα και επειδή η περίοδος που διανύουμε είναι περίοδος θερινών διακοπών, τρύγου αλλά και περίοδος σύνταξης των φακέλων για την πληρωμή του προηγούμενου προγράμματος, η ΚΕΟΣΟΕ αλλά και η ΕΔΟΑΟ και κατά πληροφορίες και ο ΣΕΟ ζητούν παράταση μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου 2013, προκειμένου να δομηθούν ομαδικά σχήματα, είτε σε επίπεδο γεωγραφικών περιοχών είτε συνεργαζόμενων επιχειρήσεων, που προσαρμόζονται ευκολότερα στις νέες διατάξεις.

Η ΚΕΟΣΟΕ απέστειλε ήδη σχετική επιστολή στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Α. Τσαυτάρη.

Επιστημονική Συνεδρία

Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 275 επισκέπτες συνδεδεμένους