Εκτύπωση
PDF

18 Σεπτεμβρίου 2013

Οι κλιματικές συνθήκες ευνόησαν την συγκομιδή σταφυλιών στα Πεζά Κρήτης

Στην περιοχή των Πεζών η φετινή ομαλότητα του καιρού, από την άνοιξη μέχρι και τον Αύγουστο με την σταδιακή αύξηση της θερμοκρασίας και  χωρίς καύσωνες, επέτρεψε την ομαλή ωρίμαση των σταφυλιών.

Οι κλιματικές συνθήκες προσδιόρισαν επίσης και την πρωιμότητα του τρύγου κατά μία εβδομάδα σε σχέση με πέρυσι  και κατά δύο εβδομάδες σε σχέση με το παρελθόν της περιοχής.

Αύξηση στα σάκχαρα παρατηρήθηκε ανάλογα την ποικιλία από ένα μέχρι δύο Βé και μείωση της οξύτητας μέχρι και 1,5 gr/L τρυγικού οξέως.

Πέραν του αλκοολικού τίτλου που την φετινή χρονιά είναι αυξημένος και του χρώματος στις ερυθρές ποικιλίες που δείχνουν μια ατελή αλλά ικανοποιητική φαινολική ωρίμαση, τα πρωτογενή αρώματα των ποικιλιών διαφαίνεται ότι θα είναι σε ικανοποιητικά επίπεδα, γεγονός στο οποίο συνέβαλε και η υγιεινή κατάσταση των σταφυλιών, αφού δεν υπήρξαν ασθένειες.

Επιστημονική Συνεδρία

Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 134 επισκέπτες συνδεδεμένους