Εκτύπωση
PDF

2 Δεκεμβρίου 2013

Αργεντινή: Η Ευρώπη προικοδοτεί με € 5.000.000 κοινοπραξία από μικρά οινοποιεία

Μέσω του Αl Invest, που είναι το μεγαλύτερο πρόγραμμα διεθνούς συνεργασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη Λατινική Αμερική, χορηγούνται € 5.000.000 για να προωθηθεί μια αγροτική κοινοπραξία

στη Mensoza (Αργεντινή), που αποτελείται από τέσσερα οινοποιεία και έναν παραγωγό ελαιολάδου. Με την επωνυμία «Los Buenos de vides y Olivos» η ομάδα αυτή επικεντρώνεται σε επιχειρήσεις που βρίσκονται στις περιοχές της Luján, Cuyo, και Maipú.

Το πρακτορείο ειδήσεων Télam, ανακοίνωσε ότι η πρωτοβουλία αυτή παρουσιάστηκε ως μέρος του προγράμματος εταιρικής σχέσης για την προώθηση οίνων μεταξύ της Αργεντινής και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η διαχείριση του ποσού που δίνεται από το Αl Invest θα γίνει από τη Βιομηχανική Ένωση της Αργεντινής, της οποίας ο εκπρόσωπος, Nicolás Elicabe, εκτιμά ότι από τις 19 κοινοπραξίες προώθησης/εξαγωγής που έχουν ήδη ξεκινήσει συνεργασία με το πρόγραμμα, οκτώ εμπίπτουν στον τομέα του οίνου.

Για να προωθηθούν κοινοπραξίες για το κρασί, η UIA συνεργάζεται με την COVIAR και οινοποιεία της Αργεντινής (συνεταιρισμών και ιδιωτών). Κάθε κοινοπραξία προσλαμβάνει έναν διευθυντή πλήρους απασχόλησης και λαμβάνει ένα σταθερό ποσό για την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων και δράσεων προώθησης. Το πρόγραμμα προβλέπει ότι για να είναι η στήριξη διαβαθμισμένη, ώστε να παρέχει το σύνολο των δαπανών και των επενδύσεων από την αρχή, θα πρέπει να είναι εξασφαλισμένο ολόκληρο το επίπεδο των δραστηριοτήτων.

 

Επιστημονική Συνεδρία

Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 253 επισκέπτες συνδεδεμένους