Εκτύπωση
PDF

5 Φεβρουαρίου 2014

Με 13,95 εκ. εκατόλιτρα κατανάλωση κόκκινου οίνου, οι κινέζοι μπροστά από τους Γάλλους και τους Ιταλούς

Δημοσιεύθηκε με σκοπό να υποστηρίξει την καμπάνια εγγραφής στην επόμενη ασιατική έκδοση της Vinexpo (από 27 έως 29 Μαΐου 2014 στο Χονγκ Κονγκ), η πιο πρόσφατη μελέτη του IWSR αφιερωμένη στην Κίνα με τίτλο " ο παγκόσμιος ηγέτης στην κατανάλωση ερυθρού οίνου". Σύμφωνα με το Βρετανικό Ινστιτούτο, οι κινέζοι (συμπεριλαμβανομένου του Χονγκ Κονγκ) κατανάλωσαν 155 εκατομμύρια κιβώτια ερυθρών οίνων το 2013, οι γάλλοι κατατάχθηκαν δεύτεροι με 150 εκατομμύρια κιβώτια (9 λίτρα), ακολουθούμενοι από τους Ιταλούς με 141 εκατομμύρια κιβώτια. Σύμφωνα με το IWSR, η αγάπη της Κίνας για τους ερυθρούς οίνους, δεν βασίζεται στο «γαλλικό παράδοξο» (υπεύθυνο για την έκρηξη της ιαπωνικής κατανάλωσης στη δεκαετία του 1990). Στην Κίνα, «το κόκκινο χρώμα είναι θετικό χρώμα και είναι συνώνυμο της τύχης και της δύναμης», άλλωστε είναι το κυρίαρχο χρώμα της σημαίας της Κίνας.

Ξεπερνώντας τις δύο παραδοσιακές οινοπαραγωγικές χώρες, η κινέζικη αγορά διατηρεί τη δυναμική κατανάλωση σε μακροχρόνια βάση. Ενώ η Κίνα παρουσίασε σημαντική αύξηση της κατανάλωσης κόκκινου κρασιού μεταξύ του 2007 και του 2013 (+175%), η Γαλλία και η Ισπανία αντιμετωπίζουν πτωτικούς δείκτες (αντιστοίχως -18 και -6%). Θα πρέπει να σημειωθεί ότι όπως οι Γάλλοι και οι Ιταλοί , οι Κινέζοι καταναλωτές προτιμούν τα τοπικά κρασιά. Το 2013, μόνο το 18,8% των κρασιών που καταναλώθηκαν στην Κίνα ήταν εισαγόμενα.

Πρόγραμμα «ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ»

Επιστημονική Συνεδρία

Ημερίδα για τον Αττικό αμπελώνα

19/12/2022

Εισήγηση Μάρκου Χρήστου, Προέδρου της ΚΕΟΣΟΕ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη, Αναπληρ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Δ. Γραμματικού, ΥΠΑΑΤ

Εισήγηση Σ. Γεωργάκη, Πρόεδρος ΑΟΣ Κορωπίου


Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Tελευταία Nέα

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 155 επισκέπτες συνδεδεμένους