Εκτύπωση
PDF

13 Φεβρουαρίου 2014

Κρίσιμα θέματα στις Βρυξέλλες, αντίθετη η ΚΕΟΣΟΕ σε προτάσεις της Commission

Στη σημερινή συνεδρίαση της ομάδας Οίνος της Copa-Cogeca και στην αντίστοιχη αυριανή της Συμβουλευτικής Οίνου, θα συμμετέχει η ΚΕΟΣΟΕ με τον Διευθυντή της Παρασκευά Κορδοπάτη. Και οι δυο συνεδριάσεις χαρακτηρίζονται υψηλής σημασίας δεδομένου ότι θα συζητηθούν οι προτάσεις της Commission για τις Εξουσιοδοτικές και Εκτελεστικές πράξεις (εφαρμοστικοί κανονισμοί) που αφορούν τις νέες άδειες φύτευσης που θα ισχύσουν από 1/1/2016 τα μέτρα της καινοτομίας, της προβολής προώθησης οίνων στην Εσωτερική αγορά και το μέτρο της αναδιάρθρωσης, όσον αφορά την επιλέξιμη πλέον δράση για τις ασθένειες του ξύλου.

Είναι γεγονός ότι το μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το θέμα των νέων αδειών φύτευσης για τις οποίες θα καθορισθούν οι προϋποθέσεις λήψης αδειών, όταν εντός των προτάσεων της Commission υπάρχουν διατάξεις που εξαιρούν τις μικρές εκμεταλλεύσεις κάτω των 10 στρεμμάτων, σε σταθμισμένα κριτήρια προτεραιότητας λήψης αδειών φύτευσης.

«Η πρόταση αυτή δεν λαμβάνει υπόψιν την διάρθρωση των ελληνικών αμπελουργικών εκμεταλλεύσεων και απειλεί ευθέως την ποιοτική αμπελοκαλλιέργεια στα νησιά και στις περιοχές με φυσικά μειονεκτήματα, όπου οι αμπελουργικές εκμεταλλεύσεις έχουν μικρό μέγεθος», δηλώνει ο κ. Κορδοπάτης.

Άλλα θέματα που θα συζητηθούν είναι οι παραδοσιακές ενδείξεις έναντι των Τρίτων Χωρών, η κατάσταση αγοράς, οι διμερείς σχέσεις με τις ΗΠΑ και η πολιτική ποιότητας των γεωργικών προϊόντων.

Πρόγραμμα «ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ»

Επιστημονική Συνεδρία

Ημερίδα για τον Αττικό αμπελώνα

19/12/2022

Εισήγηση Μάρκου Χρήστου, Προέδρου της ΚΕΟΣΟΕ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη, Αναπληρ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Δ. Γραμματικού, ΥΠΑΑΤ

Εισήγηση Σ. Γεωργάκη, Πρόεδρος ΑΟΣ Κορωπίου


Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Tελευταία Nέα

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 135 επισκέπτες συνδεδεμένους