Εκτύπωση
PDF

14 Μαρτίου 2014

Απόσυρση του Ν. 4015/11 ζητά έντονα η ΠΑΣΕΓΕΣ

Οι εκπρόσωποι των Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων της χώρας στη σημερινή Πανελλαδική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα σήμερα 13.3.2014, ομόφωνα απεφάσισαν τα κάτωθι:
1.      Καταγγέλλουν την αδράνεια, αναποτελεσματικότητα και αναξιοπιστία της Κυβέρνησης, όσον αφορά τις συνεχείς δεσμεύσεις για επίλυση – μέσω αναγκαίας νομοθετικής πρωτοβουλίας - όλων των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν, στο Συνεταιριστικό Κίνημα με τις αρνητικές προβλέψεις του ν. 4015/2011, ενός ανεφάρμοστου και παράνομου θεσμικού πλαισίου για τις ΑΣΟ.

2.      Εμμένουμε στην αρχική μας θέση, ότι ο ν. 4015/2011 πρέπει να αποσυρθεί και να ψηφιστεί από τη Βουλή των Ελλήνων άμεσα ένας Νόμος – πλαίσιο με βάση τις διεθνείς Συνεταιριστικές αρχές για να αφεθεί το Αγροτικό Συνεταιριστικό Κίνημα, να λειτουργήσει με βάση τις αποφάσεις του Κυρίαρχου οργάνου τους, που είναι η Γενική τους Συνέλευση.

3.      Επισημαίνουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε σκοτεινά ιδιωτικά συμφέροντα, που διαχρονικά εποφθαλμιούσαν την περιουσία, τα αδρανή και παραγωγικά στοιχεία, τον κύκλο εργασιών και τις δραστηριότητες των ΑΣΟ στη χώρα μας ώστε να επιτύχουν τη διάλυσή τους, προκειμένου να ελέγχουν συνολικά τον αγροτικό τομέα και να καταστήσουν ομήρους θύματα στυγνής εκμετάλλευσης τους αγρότες της χώρας μας.

4.      Καλούμε τους Έλληνες αγρότες και όλους του συνεταιρισμένους παραγωγούς να καταδικάσουν με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο την αντιαγροτική και αντισυνεταιριστική πολιτική της Κυβέρνησης και των πολιτικών κομμάτων που την απαρτίζουν.

Πρόγραμμα «ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ»

Επιστημονική Συνεδρία

Ημερίδα για τον Αττικό αμπελώνα

19/12/2022

Εισήγηση Μάρκου Χρήστου, Προέδρου της ΚΕΟΣΟΕ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη, Αναπληρ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Δ. Γραμματικού, ΥΠΑΑΤ

Εισήγηση Σ. Γεωργάκη, Πρόεδρος ΑΟΣ Κορωπίου


Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Tελευταία Nέα

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 308 επισκέπτες συνδεδεμένους