Εκτύπωση
PDF

3 Απριλίου 2014

Ηνωμένες Πολιτείες: ο χάρτης των Πολιτειών που καταναλώνουν περισσότερο κρασί

Αξιολογημένη από το IWSR ως η πρώτη αγορά κατανάλωσης οίνου κατ 'όγκο στον κόσμο, οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι στην πραγματικότητα ένας αστερισμός διαφορετικών αγορών.

Δομημένο από την ποτοαπαγόρευση, το ομοσπονδιακό σύστημα τριών βαθμίδων είναι πράγματι περίπλοκο λόγω των ιδιαιτεροτήτων της κάθε πολιτείας. Αντιμέτωπες με αυτή την πολυπλοκότητα, οι στρατηγικές εισαγωγής είναι συχνά απλουστευμένες σε μερικές βασικές αγορές: Νέα Υόρκη, Καλιφόρνια ... Ωστόσο, ο χάρτης που παρουσιάστηκε από το περιοδικό Business Insider και απεικονίζει το πορτραίτο των πολιτειών στον τομέα της κατανάλωσης οίνου ανά κάτοικο και ανά έτος, δεν σχετίζεται με το απλοποιημένο ή όχι σύστημα εισαγωγής οίνου σε κάθε Πολιτεία.

Από τις 50 πολιτείες, γίνεται αμέσως αντιληπτό ότι τα υψηλά επίπεδα κατανάλωσης συγκεντρώνεται στις ακτές: στην Ανατολική (ιδιαίτερα στο βόρειο τμήμα, με την ιδιαίτερη περίπτωση της Νότιας Φλόριντα) και στη Δυτική.
Η φθίνουσα ταξινόμηση των Αμερικανικών Πολιτειών με την ετήσια κατά κεφαλήν κατανάλωση κρασιού:

- Columbia : 25,7 ανά έτος και κάτοικο
- New Hampshire : 19,6 l/hab/an
- Vermont : 17,5 l/hab/an
- Massachussets : 16,9 l/hab/an
- New Jersey : 14,9 l/hab/an
- Nevada : 14,7 l/hab/an
- Connecticut : 14,4 l/hab/an
- Californie : 14 l/hab/an
- Rhode Island : 14 l/hab/an
- Delaware : 13,5 l/hab/an
- Hawaï : 13,1 l/hab/an
- Washington : 13,1 l/hab/an
- Floride : 12,4 l/hab/an
- Oregon : 12,2 l/hab/an
- New York : 11,9 l/hab/an
- Alaska : 10,9 l/hab/an
- Virginie : 10,7 l/hab/an
- Nouvelle Angleterre - Maine : 10,4 l/hab/an
- Illinois : 10,2 l/hab/an
- Arizona : 9,7 l/hab/an
- Wisconsin : 9,1 l/hab/an
- Maryland : 8,9 l/hab/an
- Colorado : 8,7 l/hab/an
- Montana : 8,5 l/hab/an
- Minnesota : 8,4 l/hab/an
- Idaho : 8 l/hab/an
- Michigan : 7,6 l/hab/an
- Missouri : 7,2 l/hab/an
- Ohio : 7,2 l/hab/an
- Nouveau Mexique : 6,9 l/hab/an
- Caroline du Nord : 6,6 l/hab/an
- Indiana : 6,1 l/hab/an
- Caroline du Sud : 6,1 l/hab/an
- Alabama : 6 l/hab/an
- Géorgie : 5,9 l/hab/an
- Louisiane : 5,7 l/hab/an
- Pennsylvanie : 5,6 l/hab/an
- Tennessee : 5,4 l/hab/an
- Wyoming : 5,2 l/hab/an
- Dakota du Nord : 5,1 l/hab/an
- Dakota du Sud : 5 l/hab/an
- Nebraska : 5 l/hab/an
- Texas : 5 l/hab/an
- Iowa : 4,7 l/hab/an
- Oklahoma : 4,5 l/hab/an
- Arkansas : 4,2 l/hab/an
- Kentucky : 3,9 l/hab/an
- Utah : 3,2 l/hab/an
- Kansas : 3,2 l/hab/an
- Mississippi : 2,8 l/hab/an
- Virginie de l'Ouest : 2,4 l/hab/an

 

Πρόγραμμα «ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ»

Επιστημονική Συνεδρία

Ημερίδα για τον Αττικό αμπελώνα

19/12/2022

Εισήγηση Μάρκου Χρήστου, Προέδρου της ΚΕΟΣΟΕ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη, Αναπληρ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Δ. Γραμματικού, ΥΠΑΑΤ

Εισήγηση Σ. Γεωργάκη, Πρόεδρος ΑΟΣ Κορωπίου


Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Tελευταία Nέα

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 413 επισκέπτες συνδεδεμένους