Εκτύπωση
PDF

2 Ιουλίου 2014

Διεθνής αναγνώριση με βραβείο από τον OIV στο βιβλίο «Άμπελος και Οίνος στον αρχαίο ελληνικό κόσμο» της Σταυρούλας Κουράκου Δραγώνα

Κάθε χρόνο η Κριτική Επιτροπή Βραβείων του OIV απονέμει βραβεία σε 10 κατηγορίες συσχετισμένες με τομείς της Αμπέλου και του  Οίνου, για τα καλύτερα βιβλία που έχουν εκδοθεί κατά τη διάρκεια των δυο προηγούμενων ετών, και των οποίων οι συντάκτες ή οι εκδότες επιθυμούν να προτείνουν υποψηφιότητα.

Τριάντα έργα διαγωνίσθηκαν και 12 χώρες εκπροσωπήθηκαν. Η Κριτική Επιτροπή του OIV συνεδρίασε στις 24 Ιουνίου 2014 στο Παρίσι και απένειμε 13 βραβεία και τρεις ειδικές αναφορές σε 9 κατηγορίες.

Στην κατηγορία «Ιστορία και Λογοτεχνία» το βραβείο απέσπασε το βιβλίο της Κας Στ. Κουράκου Δραγώνα «Άμπελος και Οίνος στον αρχαίο ελληνικό κόσμο».

Πρόκειται για μια βράβευση, όχι μόνο του βάθους και της μοναδικότητας του περιεχομένου του βιβλίου και της συγγραφέως, αλλά και της ίδιας της χώρας μας που όπως καταδεικνύει η έκδοση σε πολλούς τομείς έθεσε τις βάσεις για το κρασί όπως το γνωρίζουμε, σήμερα.

Ο πολυτελής τόμος κυκλοφόρησε τον περασμένο Δεκέμβριο από τις Εκδόσεις του Φοίνικα και αποτελεί πλέον περιουσία του ελληνικού Οίνου.

Η ΚΕΟΣΟΕ θεωρεί τιμή για τη χώρα μας τη συγκεκριμένη  βράβευση και εκφράζει τα θερμά της συγχαρητήρια και την ευγνωμοσύνη της, στη συγγραφέα που εκτός των άλλων έχει εδραιώσει την αμπελοοινική Ελλάδα, ως φορέα οινικού πολιτισμού .

Η τελετή απονομής των βραβείων του 2014 θα διεξαχθεί φέτος τον Οκτώβριο στο Παρίσι.

Πρόγραμμα «ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ»

Επιστημονική Συνεδρία

Ημερίδα για τον Αττικό αμπελώνα

19/12/2022

Εισήγηση Μάρκου Χρήστου, Προέδρου της ΚΕΟΣΟΕ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη, Αναπληρ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Δ. Γραμματικού, ΥΠΑΑΤ

Εισήγηση Σ. Γεωργάκη, Πρόεδρος ΑΟΣ Κορωπίου


Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Tελευταία Nέα

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 191 επισκέπτες συνδεδεμένους