Εκτύπωση
PDF

3 Ιουλίου 2014

Προβολή προώθηση οίνων, εν αναμονή των εκτελεστικών πράξεων εν μέσω της κριτικής του Ελεγκτικού Συνεδρίου

Στο τελευταίο διοικητικό συμβούλιο αφιερωμένο στο κρασί της FranceAgriMer (πραγματοποιήθηκε στις 26 Ιουνίου), οι εκπρόσωποι του γαλλικού αμπελοοινικού κλάδου υιοθέτησαν δύο κείμενα τα οποία προβλέπουν μια σειρά λεπτομερών μέτρων που θα υποβοηθήσουν την προώθηση για τα επόμενα πέντε χρόνια. Μεταξύ των κύριων καινοτομιών, που προτείνονται είναι η δυνατότητα υποβολής από μια εταιρεία για την ίδια χώρα ταυτόχρονα μιας μεμονωμένης πρότασης και ταυτόχρονα η δυνατότητα συμμετοχής σε μια συλλογική πρόταση.

Όσον αφορά την προώθηση στην εσωτερική αγορά (ΕΕ) αυτή είναι πολύ περιορισμένη, με δικαιούχους διεπαγγελματικές και επαγγελματικές οργανώσεις που εκπροσωπούν Γεωγραφικές Ενδείξεις (μια επιχείρηση δεν μπορεί να είναι επιλέξιμη) και περιεχόμενο προτάσεων με μηνύματα των συστημάτων ποιότητας και μηνύματα σχετικών με την υπεύθυνη κατανάλωση. Τα περισσότερα από τα μέτρα αυτά θα καθορισθούν από τις κατ 'εξουσιοδότησην πράξεις της ΚΑΠ και πρέπει να ενσωματωθούν στις νομοθεσίες των Κρατών Μελών, εντός του καλοκαιριού.

Κατά σύμπτωση, τα μέτρα αυτά έρχονται, όταν το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο (ΕΕΣ) δημοσίευσε μια έκθεση όπου "αμφισβητεί το ρόλο των επιδοτήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσον αφορά την εκπλήρωση του στόχου της προώθησης στην κατεύθυνση εδραίωσης τους στις αγορές ή της ανάκτησης μεριδίων". Το μέλος της ΕΕΣ, Jan Kinšt προσθέτει ότι “η συμβολή της ΕΕ ενθαρρύνει τις εταιρείες να μειώσουν την αναλογία της δικής τους χρηματοδότησης για την προώθηση και ουσιαστικά επιδοτεί το κόστος λειτουργίας των επιχειρήσεων αυτών”. Αυτή η κριτική επιτρέπει στο ΕΕΣ να υποστηρίζει ότι «υπάρχει ο κίνδυνος ο προϋπολογισμός για την περίοδο 2014-2018 για την προώθηση να είναι πολύ υψηλός».

Πρόγραμμα «ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ»

Επιστημονική Συνεδρία

Ημερίδα για τον Αττικό αμπελώνα

19/12/2022

Εισήγηση Μάρκου Χρήστου, Προέδρου της ΚΕΟΣΟΕ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη, Αναπληρ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Δ. Γραμματικού, ΥΠΑΑΤ

Εισήγηση Σ. Γεωργάκη, Πρόεδρος ΑΟΣ Κορωπίου


Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Tελευταία Nέα

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 169 επισκέπτες συνδεδεμένους