Εκτύπωση
PDF

17 Φεβρουαρίου 2015

Απειλή για το αμπέλι θεωρείται στη Γαλλία η αλλαγή του νόμου περί Δημόσιας Υγείας

Η διαγραφή του νομικού όρου «η κατάχρηση αλκοόλ είναι επικίνδυνη για την υγεία» και η μεγέθυνση του λογότυπου «έγκυος γυναίκα»

στις ετικέτες των κρασιών, είναι τα δύο μέτρα που ο γερουσιαστής Gérard César της Gironde παρουσίασε επιστρέφοντας από τη συζήτηση του νόμου για τη δημόσια υγεία. Κατά την τελευταία γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας Ανεξάρτητων αμπελοκκαλιεργητών της Gironde, ανέφερε ότι «υπάρχει πυρκαγιά και ότι το κείμενο για την Δημόσια Υγεία πρέπει να επανεξεταστεί στις αρχές του Μαρτίου. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η μέτρια κατανάλωση κρασιού είναι ευεργετική για την υγεία. Οι έγκυες γυναίκες γνωρίζουν καλά ότι δεν πρέπει να πίνουν ή να καπνίζουν... Στις Ηνωμένες Πολιτείες, αρνούνται το λογότυπο «έγκυος γυναίκα» στις ετικέτες, η απαγόρευση δεν αφορά πλέον τους Αμερικανούς, είναι μόνο γαλλική.

 

Οι φόβοι εκφράσθηκαν ήδη από το περασμένο έτος (καθώς υπήρξε και μία αυστηρή εφαρμογή του νόμου Evin στο διαδίκτυο), αλλά φαίνεται όλο και πιο απτός στην οινοποιεία που συνεχίζει να προκαλεί συζητήσεις. Διαμαρτυρόμενες κατά την προεκλογική εκστρατεία για την αποσαφήνιση του νόμου Evin (που ξεκίνησε το περασμένο καλοκαίρι από το Vin & Societe), με κοινή επιστολή οι οργανώσεις εμπορίου οίνου προς τους βουλευτές ( εστάλη στις αρχές του Φεβρουαρίου) βρέθηκαν σε στρογγυλό τραπέζι με θέμα «Πώς να συμβιβαστούν τα θέματα Οίνος και Δημόσια Υγεία;» Ακούραστος συνήγορος της εξάπλωσης της κατανάλωσης οίνου ο Gérard César δεν παραλείπει να παρευρεθεί, και να εξηγήσει ότι δεν είναι τόσο η κατεύθυνση που δόθηκε από την κυβέρνηση για τον εν λόγω νόμο, αλλά ότι φοβάται ότι «οι τροποποιήσεις της νομοθεσίας από μια πολύ μικρή ομάδα είναι επικίνδυνες».

Επίσης, πρόεδρος των δημάρχων της Gironde, ο Gérard César εξέπεμψε σήμα κινδύνου στους οινοποιούς της Gironde.

Επιστημονική Συνεδρία

Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 50 επισκέπτες συνδεδεμένους