Εκτύπωση
PDF

14 Ιουλίου 2015

H Ένωση InVivo καλεί τους συνεταιρισμούς της Γαλλίας να συμμετάσχουν τον Ιανουάριο του 2016, στην δημιουργία υπερσυνεταιρισμού για χύμα οίνους

"Σε γενικές γραμμές, τα χύμα κρασιά πωλούνται σε ιδιώτες εμπόρους . Μήπως θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε έναν εμπορικό συνεταιρισμό, ο οποίος θα είναι μια εναλλακτική λύση για τη δημιουργία υπεραξίας; " αναρωτήθηκε ο Thierry Blandinières (διευθύνων σύμβουλος της συνεταιριστικής ομάδας In Vivo) κατά την τελευταία σύνοδο ενημέρωσης της Ομοσπονδίας των συνεταιριστικών οινοποιείων της FCVA (Aquitaine).

Από τον Ιανουάριο του 2016, οι συνεταιρισμοί θα μπορούν να ενταχθούν στην ΄Ενωση InVivo. Η γενική συνέλευση της τον Δεκέμβριο επικύρωσε τη δημιουργία ενός τμήματος αφιερωμένου στον τομέα του οίνου. Για να προσελκύσει το ενδιαφέρον η ΄Ενωση InVivo θα οργανώσει περιοδεία στους γαλλικούς συνεταιρισμούς κατά το επόμενο έτος.

Η διαδικασία θα επεκταθεί σε ολόκληρο τον αμπελώνα της Aquitaine, του Languedoc-Roussillon και του Midi κατά κύριο λόγο.

«Οι ποσότητες χύμα οίνου, πρέπει να αποκτήσουν αξία. Πρόκειται για μια λύση που θα δώσει διεξόδους με βάση ακριβείς προδιαγραφές. Στόχος μας είναι να ανταγωνιζόμαστε με χαμηλότερες τιμές », συνοψίζει ο Thierry Blandinières.

Τελικά, η φιλοδοξία της ΄Ενωσης InVivo είναι η αναδιάρθρωση του τομέα χύμα οίνων , με τη μόχλευση, την εμπειρία της στο μάρκετινγκ και στη διεθνή αγορά.

Νομικά, η ΄Ενωση InVivo έχει τώρα τρεις τομείς επιχειρηματικής δραστηριότητας, τη γεωργία, τη διατροφή, την υγεία των ζώων, και την διανομή στο ευρύ κοινό (franchises GamVert).

Με την ευκαιρία του στρατηγικού της σχεδίου για το 2025, η Συνεταιριστική Ένωση έχει στοχεύσει τους τομείς όπου θα μπορούσε να καθιερωθεί αποτελεσματικά.

Τέλος, η βιομηχανία του βόειου κρέατος, φρούτων, λαχανικών, ακόμα και των χοίρων απορρίφθηκαν υπέρ της υιοθέτησης δραστηριοποίησης στην βιομηχανία οίνου.

 

Πρόγραμμα «ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ»

Επιστημονική Συνεδρία

Ημερίδα για τον Αττικό αμπελώνα

19/12/2022

Εισήγηση Μάρκου Χρήστου, Προέδρου της ΚΕΟΣΟΕ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη, Αναπληρ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Δ. Γραμματικού, ΥΠΑΑΤ

Εισήγηση Σ. Γεωργάκη, Πρόεδρος ΑΟΣ Κορωπίου


Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Tελευταία Nέα

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 145 επισκέπτες συνδεδεμένους