Εκτύπωση
PDF

1 Φεβρουαρίου 2016

Η Κίνα ανοίγει τα σύνορά της μόνο σε πιστοποιημένα βιολογικά κρασιά σύμφωνα με τους κανόνες της

Δεν αναγνωρίζει τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς, η Κίνα απορρίπτοντας στα μπουκάλια την επισήμανση του κοινοτικού συμβόλου Eurofeuille, το λογότυπο της βιολογικής γεωργίας ή την αναφορά bio στα προϊόντα. Μόνο πιστοποιημένα κρασιά σύμφωνα με κινεζικά πρότυπα μπορεί να αναγνωριστούν ως οργανικά, συνεπώς αποτελεί άλλο ένα αποτρεπτικό παράγοντα κόστους.

 

Από τα μέσα του 2015, οι κινεζικές τελωνειακές έχουν γίνει σχολαστικές όσον αφορά την παρουσία των ευρωπαϊκών βιολογικών οίνων που δεν είναι πιστοποιημένα από το «China National Organic Product Standard» (GB / T 19630). Στο παρελθόν με βάση την αρχή laisser faire που ίσχυε για τα τελωνεία της Κίνας, όλα προχωρούσαν ομαλά, σήμερα τα κινέζικα τελωνεία μπλοκάρουν μπλοκάρουν όλα τα κρασιά που αντιβαίνουν την κινέζικη νομοθεσία κλείνοντας το δρόμο των βιολογικών οίνων προς αυτή την αγορά.

 

Βασικά, το πρόβλημα μπορεί να παρακαμφθεί με την εξάλειψη κάθε αναφοράς σε βιολογικό κρασί στις εμπρόσθιες ετικέτες (η οπίσθια ετικέτα αναγράφεται στην μανδαρίνικη γλώσσα). Μπορεί επίσης να ξεπερασθεί με την διαδικασία μιας ακριβής κινεζικής πιστοποίησης. Η επίτευξη αυτής τής πιστοποίησης κοστίζει μεταξύ 2 και 5000 ευρώ ανά έτος, ανάλογα με τον αριθμό των κιβωτίων κρασιού που αποστέλλονται.

 

Επιστημονική Συνεδρία

Ημερίδα για τον Αττικό αμπελώνα

19/12/2022

Εισήγηση Μάρκου Χρήστου, Προέδρου της ΚΕΟΣΟΕ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη, Αναπληρ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Δ. Γραμματικού, ΥΠΑΑΤ

Εισήγηση Σ. Γεωργάκη, Πρόεδρος ΑΟΣ Κορωπίου


Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 235 επισκέπτες συνδεδεμένους