Εκτύπωση
PDF

8 Φεβρουαρίου 2016

Υπ.Οικ: Έκδοση εγκυκλίου για τον ΕΦΚ στο κρασί
Τρόικα: Πάρτε πίσω τον φόρο σε κρασί

Αποκλίνουσες είναι οι εξελίξεις το προηγούμενο τριήμερο σχετικά με τον ΕΦΚ στο κρασί.

Από τη μία το υπουργείο Οικονομικών μετά την χορήγηση των παρατάσεων για την υποβολή δήλωσης αποθεμάτων και την τμηματική καταβολή του ΕΦΚ για τους μικρούς οινοποιούς, εξέδωσε διευκρινιστική εγκύκλιο, η οποία επιλύει ορισμένα προβλήματα που αφορούν τη σύσταση φορολογικών αποθηκών και τις συναλλαγές μεταξύ φορολογικών αποθηκών και οινοποιείων χωρίς φορολογική αποθήκη, απ’ την άλλη σύμφωνα με την οικονομική εφημερίδα «Αγορά» του προηγούμενου Σαββάτου η τρόικα ζητά απ’ την κυβέρνηση να αποσύρει τους νόμους που επιβάλλουν ΕΦΚ στο κρασί και το φόρο ανά στήλη στα στοιχηματικά παιχνίδια του ΟΠΑΠ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Αγορά» και τους δημοσιογράφους Κάτια Μακρή και Όμηρο Εμμανουηλίδη  «Μια σειρά από ΄όχι΄, ακόμα και για ψηφισμένα μέτρα, άκουσε η κυβέρνηση από το κουαρτέτο, που αναχώρησε χθες από την Αθήνα με ανοιχτό το εισιτήριο επιστροφής. Οι επικεφαλής των θεσμών αμφισβήτησαν την αποτελεσματικότητα και την εφαρμογή μιας σειράς από παρεμβάσεις, με κυρίαρχες το φόρο στο κρασί που θεωρητικά έχει επιβληθεί από την 1η Ιανουαρίου 2016, όπως επίσης και την επιβάρυνση των 5 λεπτών ανά στήλη στα τυχερά παιχνίδια του ΟΠΑΠ. …Αμφισβήτησαν την απόδοση πολλών από τα προτεινόμενα μέτρα της κυβέρνησης, ενώ με την γριφώδη φράση ‘αυτά δεν λειτουργούν και πρέπει να τα ξαναδούμε’ άφησαν ανοιχτό παράθυρο για ‘ξήλωμα’ ψηφισμένων νομοσχεδίων στη Βουλή. Το πρώτο που αμφισβήτησαν ήταν η αύξηση της φορολογίας στο κρασί, μέτρο το οποίο η κυβέρνηση έλαβε για να καλύψει ένα μέρος από τη μη εφαρμογή του 23% ΦΠΑ στην εκπαίδευση. Οι εισπράξεις υπολογίζονταν για το 2016 στα 55 εκ. ευρώ, πλην όμως το μέτρο δεν φαίνεται ν’ αποφέρει κάτι, αφού στην ουσία δεν εφαρμόζεται. Η πλειονότητα των οινοποιείων δεν διαθέτει τις απαραίτητες ‘φορολογικές αποθήκες’, όπως ορίζει ο νόμος, με αποτέλεσμα οι οινοποιοί να ζητούν απεγνωσμένα αναστολή του μέτρου ως το Μάιο».

Στη συνέχεια παρατίθεται η εγκύκλιος της ΓΓΔΕ, Γενικής Διεύθυνσης Τελωνείων και ΕΦΚ

 

 

 

Πρόγραμμα «ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ»

Επιστημονική Συνεδρία

Ημερίδα για τον Αττικό αμπελώνα

19/12/2022

Εισήγηση Μάρκου Χρήστου, Προέδρου της ΚΕΟΣΟΕ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη, Αναπληρ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Δ. Γραμματικού, ΥΠΑΑΤ

Εισήγηση Σ. Γεωργάκη, Πρόεδρος ΑΟΣ Κορωπίου


Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 472 επισκέπτες συνδεδεμένους