Εκτύπωση
PDF

6 Απριλίου 2016

Στα 3.350 στρέμματα οι αιτήσεις για νέες Άδειες Φύτευσης αμπελώνων

Δέκα ημέρες πριν την εκπνοή της προθεσμίας για υποβολή αιτήσεων Αδειών Φύτευσης αμπελώνων με βάση την υπουργική απόφαση 1012/21063/18.2.2016, μέσω των ψηφιακών υπηρεσιών της ιστοσελίδας του ΥπΑΑΤρ

(www.minagric.gr), έχουν υποβληθεί μέχρι χθες σύμφωνα με πληροφορίες της ΚΕΟΣΟΕ αιτήσεις για χορήγηση αδειών που αντιστοιχούν σε 3.350 στρέμματα για φύτευση σε 500 περίπου αγροτεμάχια με αριθμό αιτήσεων σαφώς μικρότερο αφού υπάρχουν αιτήσεις που περιλαμβάνουν περισσότερο από ένα αγροτεμάχιο.

 

Κατά την επεξεργασία των αιτήσεων διαπιστώνονται λάθη στις ψηφιακές καταχωρήσεις τα κυριότερα των οποίων αφορούν στην ελλιπή καταχώρηση των συντεταγμένων του αγροτεμαχίου, ή στην λανθασμένη απεικόνιση των μονάδων μέτρησης των επιφανειών (τετραγωνικά μέτρα αντί για στρέμματα).

Το μικρό μέχρι σήμερα σχετικά με τις εκτάσεις ενδιαφέρον σε σύγκριση με τα αιτήματα εκδήλωσης ενδιαφέροντος του περασμένου Δεκεμβρίου (35.000 στρέμματα) αποδίδεται στην αδυναμία χρηματοδότησης των δαπανών φύτευσης από κοινοτικούς πόρους. Το γεγονός που σημαίνει ότι οι αιτούντες θα πρέπει να χρηματοδοτήσουν με ίδια κεφάλαια τις δαπάνες εγκατάστασης του αμπελώνα, σε καιρούς κατά τους οποίους η ρευστότητα και τα διαθέσιμα κεφάλαια είναι ανύπαρκτα λόγω της οικονομικής κρίσης. Στην κατεύθυνση αυτή σύντομα θα αποσταλεί πρόταση από την αρμόδια υπηρεσία του ΥπΑΤΤρ, ώστε να χρηματοδοτηθεί η φύτευση από τα προγράμματα αναδιάρθρωσης (σσ. γεγονός που δεν επιφέρει επιβάρυνση στον κοινοτικό προϋπολογισμό) και ταυτόχρονα το θέμα θα συζητηθεί με εκπροσώπους της Commission στο β’ δεκαήμερο του Απριλίου.

Η ΚΕΟΣΟΕ υπενθυμίζει ότι το ΥπΑΤΤρ έχει ενημερώσει την Commission για τις ημερομηνίες και το χρονοδιάγραμμα ροής των Νέων Φυτεύσεων (ημερομηνίες έναρξης και λήξης υποβολής αιτήσεων, ενστάσεων, εφαρμογής κριτηρίων προτεραιότητας, κλπ..) και ως εκ τούτου καμία παράταση δεν μπορεί να δοθεί για την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων που είναι η 15η Απριλίου 2016.

Πρόγραμμα «ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ»

Επιστημονική Συνεδρία

Ημερίδα για τον Αττικό αμπελώνα

19/12/2022

Εισήγηση Μάρκου Χρήστου, Προέδρου της ΚΕΟΣΟΕ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη, Αναπληρ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Δ. Γραμματικού, ΥΠΑΑΤ

Εισήγηση Σ. Γεωργάκη, Πρόεδρος ΑΟΣ Κορωπίου


Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 184 επισκέπτες συνδεδεμένους