Εκτύπωση
PDF

24 Μαΐου 2016

Συστέγαση οινοποιείων με άλλες δραστηριότητες

Εκδόθηκε στις 13.5.2016 η απόφαση του ΥΑΑΤρ που αφορά τον «Καθορισμό των όρων, προϋποθέσεων και των διαδικασιών λειτουργίας

και ελέγχου των οινοποιείων στις περιπτώσεις συστέγασης με εγκαταστάσεις παραγωγής σταφιδίνης, μαρμελάδας και ξηρή σταφίδα, χυμού από σταφύλια ή με εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούν σάκχαρη και σακχαρούχες ύλες»( ΦΕΚ Β 1352/13.5.2016).

 

Ειδικά στις διατάξεις που αφορούν την συστέγαση οινοποιείων με εγκαταστάσεις παραγωγής χυμού από σταφύλια, στους ορισμούς της απόφασης διευκρινίζεται ότι μόνο για τα σταφύλια οινοποιίας επιτρέπεται η συστέγαση και όχι για τα επιτραπέζια σταφύλια εκ των οποίων η παραγωγή χυμού σταφυλής με συστεγαζόμενα οινοποιεία απαγορεύεται.

Η απόφαση αυτή αρχικά προέβλεπε την έγκριση συστέγασης οινοποιείων και μάλιστα χωρίς προϋποθέσεις με εγκαταστάσεις χωρίς την διάκριση ειδικά του χυμού σταφυλιών οινοποιίας.

Επίσης η συστέγαση εγκαταστάσεων οινοποιείων με άλλες εγκαταστάσεις (ειδικά με σακχαρούχες ύλες) διέπεται από αυστηρές προϋποθέσεις και διαδικασίες που αποτρέπουν κατ΄ουσίαν την συστέγαση.

Η ανωτέρω υπουργική απόφαση εξεδόθη με βάση σύσταση της Εργαλειοθήκης ΙΙ του Ο.Ο.Σ.Α.

Πατήστε ΕΔΩ για το ΦΕΚ

Επιστημονική Συνεδρία

Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 50 επισκέπτες συνδεδεμένους