Εκτύπωση
PDF

19 Ιανουαρίου 2017

Επανεξέταση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί, προανήγγειλε ο πρωθυπουργός στη Βουλή

Κατά τη διάρκεια της πρωτολογίας του πρωθυπουργού Α. Τσίπρα στο πλαίσιο της προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης στη Βουλή χθες για το αγροτικό, ο πρωθυπουργός εκτός των άλλων αναφέρθηκε και στο θέμα του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί.

 

Μετά την αναφορά του στους στόχους της κυβέρνησης για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς και τις άλλες παρεμβάσεις της κυβέρνησης (σήμανση, ΕΝΦΙΑ, κλπ), ο κ. Τσίπρας συνέχισε λέγοντας τα εξής: Με δεδομένη την καλή απόδοση … την υπεραπόδοση της ελληνικής Οικονομίας επανεξετάζουμε τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο κρασί.

Η αναφορά του πρωθυπουργού για την επανεξέταση του ΕΦΚ στο κρασί δεν καθιστά σαφές εάν η κυβέρνηση σκοπεύει να καταργήσει τον ΕΦΚ ή να τροποποιήσει τη βάση επιβολής του.

Αυτό που βέβαια σηματοδοτεί είναι ότι οι συνεχείς και τεκμηριωμένες παρεμβάσεις της ΚΕΟΣΟΕ και των άλλων φορέων του κρασιού, οι οποίες έχουν προκαλέσει και πλήθος ερωτήσεων στο ελληνικό κοινοβούλιο, έχουν στείλει το σαφές μήνυμα στην κυβέρνηση ότι ο ΕΦΚ στο κρασί αφενός προκάλεσε ένταση της παραοικονομίας και απορρύθμιση της αγοράς οίνου, αφετέρου επέφερε χαμηλή έως αρνητική είσπραξη εσόδων του Δημοσίου (εάν συνυπολογισθεί και η απώλεια εσόδων από τον ΦΠΑ και το φόρο εισοδήματος).

Με βάση τη δημόσια αυτή δέσμευση του πρωθυπουργού, η ΚΕΟΣΟΕ θα εντείνει τις προσπάθειές της το αμέσως χρονικό διάστημα προκειμένου ο καταστροφικός φόρος να αποσυρθεί.

Ακολουθεί το βίντεο της ομιλίας του πρωθυπουργού που αναφέρει στο χρονικό σημείο 27:46 την δέσμευσή του για επανεξέταση του ΕΦΚ στο κρασί.

Πρόγραμμα «ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ»

Επιστημονική Συνεδρία

Ημερίδα για τον Αττικό αμπελώνα

19/12/2022

Εισήγηση Μάρκου Χρήστου, Προέδρου της ΚΕΟΣΟΕ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη, Αναπληρ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Δ. Γραμματικού, ΥΠΑΑΤ

Εισήγηση Σ. Γεωργάκη, Πρόεδρος ΑΟΣ Κορωπίου


Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Tελευταία Nέα

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 241 επισκέπτες συνδεδεμένους