Εκτύπωση
PDF

5 Μαρτίου 2018

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην πρόεδρος της ΕΑΣ Σητείας Μανώλης Βακόντιος


Ο αιφνίδιος θάνατος του Μανώλη Βακόντιου σε ηλικία 69 ετών βύθισε σε θλίψη τον συνεταιριστικό χώρο.

Ο Μανώλης Βακόντιος πρωτοπόρος του συνεταιριστικού κινήματος στην Κρήτη διατέλεσε επί σειρά ετών πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Σητείας, φέρνοντας την Ένωση στο απόγειο της δόξας της.

Μεγαλύτερη στιγμή της παρουσίας του στην Ένωση ήταν το Βραβείο Mario Solina το 2001 που έβαλε τη Σητεία στον Παγκόσμιο Χάρτη του ελαιολάδου.

Η ΕΑΣ Σητείας εκτός της επιτυχούς δραστηριοποίησης στον τομέα ελαιολλάδου, επί της θητείας του Μ. Βακόντιου καθιέρωσε και τους οίνους ΠΟΠ Σητείας στην ελληνική και διεθνή αγορά, ο ίδιος δε διετέλεσε και μέλος στην Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων της ΚΕΟΣΟΕ. 

Ο εκλιπών ήταν πατέρας δύο παιδιών και δύο εγγονών. Η εξόδιος ακολουθία γίνεται την Παρασκευή 2 Μαρτίου στις 12.00 από τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μαρωνιάς.

Ο Μανώλης Βακόντιος γεννήθηκε το 1948 στην Αθήνα, είχε διατελέσει επίσης πρόεδρος της Ελληνικής Διατροφής, αντιπρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ-CERT, υπεύθυνος εμπορικού τμήματος ΟΤΕ-Σητείας, κοινοτικός σύμβουλος Μαρωνίας, σύμβουλος στην ΚΣΟΣ, Νομαρχιακός Σύμβουλος Λασιθίου και δημοτικός σύμβουλος Σητείας.

 

 

Aνακοίνωση ΕΑΣ Σητείας

«Ψήφισμα» της Ένωσης Σητείας με αφορμή την αναγγελία του θανάτου του Βακόντιου Εμμανουήλ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Σητείας ΑΕΣ συνήλθε στις Μαρτίου, ημέρα Παρασκευή, σε έκτακτη συνεδρίαση με αφορμή την αναγγελία του θανάτου του Βακόντιου Εμμανουήλ, τέως Προέδρου της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Σητείας , και αφού έλαβε υπόψη του την μακροχρόνια θητεία του στην Ένωση Σητείας,

 

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ

 

1. Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή, τόσο στην παρούσα έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, όσο και στην αμέσως επόμενη τακτική συνεδρίαση του.

2. Να παραστεί σύσσωμο στην κηδεία του εκλιπόντος και να εκφράσει τη βαθιά θλίψη και τα ειλικρινή συλλυπητήρια των μελών, στην οικογένεια του. 

3. Να επιδοθεί το παρόν ψήφισμά στην οικογένεια του εκλιπόντος, να αναγνωστεί κατά την τέλεση της εξόδιου ακολουθίας και να δημοσιευθεί στα ΜΜΕ.

4. Να κατατεθεί χρηματικό ποσό, αντί στεφάνου, στον Σύλλογο Φίλων Νοσοκομείου Σητείας για την βελτίωση των υπηρεσιών του Νοσοκομείου.

Επίσης ο Πρόεδρος, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΟΣΟΕ εκφράζουν τα συλληπητήριά τους, για την απώλεια ενός σημαντικού μέλους της συνεταιριστικής οικογένειας.  


Αναδημοσίευση από agronews.gr

 

Πρόγραμμα «ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ»

Επιστημονική Συνεδρία

Ημερίδα για τον Αττικό αμπελώνα

19/12/2022

Εισήγηση Μάρκου Χρήστου, Προέδρου της ΚΕΟΣΟΕ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη, Αναπληρ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Δ. Γραμματικού, ΥΠΑΑΤ

Εισήγηση Σ. Γεωργάκη, Πρόεδρος ΑΟΣ Κορωπίου


Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 76 επισκέπτες συνδεδεμένους