Εκτύπωση
PDF

2 Οκτωβρίου 2018

Εμπορικός πόλεμος. Η Κίνα αυξάνει τους φόρους στα αμερικανικά κρασιά


Στο 79% ο κινέζικος φορολογικός συντελεστής για τα αμερικανικά κρασιά ενώ ανερχόταν στο 48,2% πριν τον Απρίλιο (και στο 66% πριν από τα τέλη Σεπτεμβρίου).

Η νέα αύξηση των δασμών κατά 10% στους οίνους που εισάγονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες καταδεικνύει τη δύναμη του εμπορικού bras de fer του Πεκίνου.

Από τις 24 Σεπτεμβρίου, η κινεζική τελωνειακή υπηρεσία πρόσθεσε φόρο 10% στους οίνους που εισάγονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Αν και η απειλή για επιβάρυνση κατά 25% των brandies τον Αύγουστο δεν υλοποιήθηκε, αυτή η φορολογική επιβάρυνση αυξάνει κατά 15% τις τιμές που ισχύουν από τις 2 Απριλίου. Για τα αμερικανικά κρασιά, "το σύνολο των νέων φόρων και δασμών είναι τώρα 79%", ανακοίνωσε το Ινστιτούτο Οίνου της Καλιφόρνιας. Αυτό είναι επιβαρυντικό όσον αφορά την ανταγωνιστικότητα, ενώ τα αυστραλιανά κρασιά θα ωφεληθούν το επόμενο έτος από μια συμφωνία ελεύθερων συναλλαγών, με φορολογία μόνο 27% (όπως οι αντίστοιχοι τομείς της Χιλής και της Νέας Ζηλανδίας). Όσον αφορά τους ευρωπαϊκούς οίνους, παραμένουν φορολογούμενοι με 48,2%, ενώ αυτοί των ΗΠΑ πληρώνουν την αμερικανική πολιτική φορολόγησης των κινεζικών καταναλωτικών αγαθών από την άνοιξη, αφού οι ΗΠΑ επέβαλλαν νέους φόρους στο χάλυβα και στο αλουμίνιο.

«Η Κίνα εξακολουθεί να είναι μια σημαντική αγορά για τα κρασιά της Καλιφόρνιας, αλλά οι δασμοί στα προϊόντα μας δημιουργούν ένα μειονέκτημα τιμής», δήλωσε ο Robert P. Koch, πρόεδρος του Wine Institute, ο οποίος ανακοίνωσε την διατήρηση όλων των ενεργειών προώθησης προς τους κινέζους καταναλωτές. "Είμαστε σίγουροι για τη δημοτικότητα των οίνων της Καλιφόρνιας", ανέφερε ο Robert P. Koch.

Η αισιοδοξία βασίζεται στις τελευταίες εμπορικές επιδόσεις των οίνων της Καλιφόρνιας. Κατά τους πρώτους επτά μήνες του 2018, οι αποστολές των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 34% σε αξία, φθάνοντας τα 118 εκατομμύρια δολάρια (ή 102 εκατομμύρια ευρώ). Κατά την τελευταία δεκαετία, οι αμερικανικές εξαγωγές κρασιού στην Κίνα (συμπεριλαμβανομένου του Χονγκ Κονγκ) αυξήθηκαν κατά 450%. Στην κινεζική αγορά, το 90% των αμερικανικών κρασιών προέρχεται από την Καλιφόρνια.

 

Πρόγραμμα «ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ»

Επιστημονική Συνεδρία

Ημερίδα για τον Αττικό αμπελώνα

19/12/2022

Εισήγηση Μάρκου Χρήστου, Προέδρου της ΚΕΟΣΟΕ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη, Αναπληρ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Δ. Γραμματικού, ΥΠΑΑΤ

Εισήγηση Σ. Γεωργάκη, Πρόεδρος ΑΟΣ Κορωπίου


Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Tελευταία Nέα

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 137 επισκέπτες συνδεδεμένους