Εκτύπωση
PDF

16 Νοεμβρίου 2020

Bag-in-box, τάσεις της μοντέρνας συσκευασίας


Για πρώτη φορά, ο διεθνής διαγωνισμός "Best Wine in Box" βραβεύει την πιο αισθητική συσκευασία και αποτελεί μια ευκαιρία να ξεφύγουν τα BIB από τη συνηθισμένη συσκευασία.

Τα κρασιά σε Bag-in-box δεν είναι μόνο μοντέρνα, εμπορικά, αλλά και καλαίσθητα. Με το όνομα "Best Dressed Wine" ("τα καλύτερα ντυμένα κρασιά"), ο Διεθνής Διαγωνισμός Best Wine in Box αναδεικνύει για πρώτη φορά τις δημιουργικές πρωτοβουλίες για την προώθηση των BIB.

Μεταξύ των 109 βραβεύσεων των BIB φέτος (μετά από υποβολή 365 υποψηφιοτήτων), νικητής αυτού του νέου διαγωνισμού είναι το French Fuel cuvée (3 λίτρα στο Pays d'Oc IGP), το οποίο μοιάζει λιγότερο με κύβο και πιο πολύ με δοχείο αερίου. "Στη Γαλλία δεν έχουμε λάδι, αλλά έχουμε καλό κρασί", αναφέρει παραγωγός του ομίλου Vignerons d 'Aquitaine. Οι βραβεύσεις μαρτυρούν ότι "πολλοί παραγωγοί αρχίζουν να κινούνται στο πεδίο της πρωτοτυπίας" υπογραμμίζει ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής, Elodie Bécheras, λέκτορας Εφαρμοσμένων Τεχνών στο Ανώτερο Ινστιτούτο Σχεδιασμού Έγχρωμης Εικόνας του Πανεπιστημίου της Τουλούζης.

Το βραβείο πρωτοτυπίας σε μορφή συσκευασίας απονέμεται στο κυβικό BIB από το Domaine Uby, το "Cub". Το χρυσό μετάλλιο για τα γραφικά απονέμεται στο "Merlot IGP Côtes de Thau" από το οινοποιείο Richemer και το ασημένιο μετάλλιο στο "Torre Beratxa" rosé grenache από το οινοποιείο Anecoop Bodegas. Το χρυσό μετάλλιο για τα πιο πρωτότυπα γραφικά απονέμεται στο "Contrebandier Rosé" cuvée από το κτήμα Castelnau και το ασημένιο μετάλλιο στο " L'Ephémère Blanc "από το κτήμα Médeilhan.

 

Επιστημονική Συνεδρία

Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Tελευταία Nέα

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 113 επισκέπτες συνδεδεμένους