Εκτύπωση
PDF

22 Νοεμβρίου 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΔΟΑΟ

Μια μεγάλη ευκαιρία προβολής και ενίσχυσης της φήμης του Επώνυμου Ελληνικού Κρασιού έχει η οινική κοινότητα με την επικείμενη διοργάνωση στην Αθήνα του Court of Master Sommeliers Europe , που έχει αντικείμενο την πιστοποίηση οινοχόων από όλο τον κόσμο.

Εκτιμώντας ως ιδιαίτερα σημαντική τη διοργάνωση, η Διεπαγγελματική Αμπέλου και Οίνου στηρίζει έμπρακτα την πραγματοποίησή της στη χώρα μας, στο πλαίσιο της συνεργασίας της με τον εκπαιδευτικό οργανισμό WSPC. Η Ελλάδα, άλλωστε, είναι η μία από τις τρεις ευρωπαϊκές χώρες στις οποίες δύο φορές το χρόνο πραγματοποιείται η πιστοποίηση των οινοχόων ( οι άλλες δύο είναι Αγγλία και Αυστρία). 

Στο πλαίσιο της διαδικασίας πιστοποίησης, οινοχόοι από 15 συνολικά χώρες θα παρακολουθήσουν μαθήματα και θα δώσουν εξετάσεις για τα επίπεδα Introductory και Certified sommelier. Εξεταστές ( κάτοχοι όλοι του ανώτατου τίτλου Master sommelier) και εξεταζόμενοι είναι experts του οινικού τομέα, με βαρύνοντα ρόλο σε υψηλής ποιότητας και κατηγορίας εστιατόρια και οινικές αγορές στις χώρες τους.

Στα 3 δείπνα που θα γίνουν κατά την διάρκεια της εκπαιδευτικής διαδικασίας ( 21,22 και 24 Νοεμβρίου) , με οικοδεσπότη τον Κωνσταντίνο Λαζαράκη MW , θα παρουσιαστούν 24 συνολικά ελληνικές ετικέτες.

 

Επιστημονική Συνεδρία

Ημερίδα για τον Αττικό αμπελώνα

19/12/2022

Εισήγηση Μάρκου Χρήστου, Προέδρου της ΚΕΟΣΟΕ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη, Αναπληρ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Δ. Γραμματικού, ΥΠΑΑΤ

Εισήγηση Σ. Γεωργάκη, Πρόεδρος ΑΟΣ Κορωπίου


Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Tελευταία Nέα

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 255 επισκέπτες συνδεδεμένους