Εκτύπωση
PDF

Αθήνα, 20-10-2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ισχυρές βάσεις αποκτά πλέον η διείσδυση των ελληνικών κρασιών στον Καναδά, ως αποτέλεσμα των στοχευμένων προγραμμάτων που υλοποιεί η ΕΔΟΑΟ στην Καναδική αγορά με την στήριξη των πρεσβευτικών και προξενικών αρχών και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι την προσεχή Τρίτη (24 Οκτωβρίου) το μονοπώλιο του Καναδά LCBO, ο μεγαλύτερος παγκοσμίως εισαγωγέας οινοπνευματωδών με κύκλο εργασιών 5.5 δισ, εγκαινιάζει στην Μισισάγκα (Οντάριο) το δεύτερο κατάστημα για ελληνικά κρασιά με την ονομασία Destination Collection Greece. Το πρώτο κατάστημα βρίσκεται στο Danford στο Τορόντο.

Στη θετική αυτή εξέλιξη, όπως σημειώνει σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΕΔΟΑΟ Κώστας Ευσταθίου, συνέβαλε καθοριστικά, πέραν των προγραμμάτων, η περσινή επίσκεψη των κορυφαίων στελεχών του LCBO στη χώρα μας για μια γνωριμία με το ελληνικό κρασί στους τόπους παραγωγής του (Νεμέα, Σαντορίνη, Νάουσα, Αττική, Αρκαδία κλπ). Πρόσθεσε επίσης ότι η επίσκεψη, έγινε με την συνεργασία της ΕΔΟΑΟ και του Enterprise Greece και την πολύτιμη βοήθεια του γενικού συμβούλου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της πρεσβείας κ. Διον. Πρωτόπαπα, οδήγησε σε αύξηση κατά 150% των εξαγωγών σε αξία στο πρώτο πεντάμηνο του έτους.

Με αφορμή τα εγκαίνια του καταστήματος του LCBO , η ΕΔΟΑΟ διοργανώνει την ίδια μέρα walk around tasting στο Τορόντο με την συμμετοχή 30 ελληνικών οινοποιείων.

Σημειώνεται ότι το μεγάλο για το ελληνικό κρασί γεγονός πιθανότατα θα τύχει ευρύτερης δημοσιότητας στον Καναδά, καθώς συμπίπτει με την διοργάνωση του Toronto Economic Forum , όπου θα συμμετάσχουν και στελέχη της ελληνικής κυβέρνησης.

 

Πρόγραμμα «ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ»

Επιστημονική Συνεδρία

Ημερίδα για τον Αττικό αμπελώνα

19/12/2022

Εισήγηση Μάρκου Χρήστου, Προέδρου της ΚΕΟΣΟΕ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη, Αναπληρ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Δ. Γραμματικού, ΥΠΑΑΤ

Εισήγηση Σ. Γεωργάκη, Πρόεδρος ΑΟΣ Κορωπίου


Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 279 επισκέπτες συνδεδεμένους