Εκτύπωση
PDF

7 Μαρτίου 2024

Δυναμική παρουσία των οίνων ΠΟΠ Σαντορίνη στις σημαντικότερες οινικές διοργανώσεις
Το έργο HEVA- Heroes of Europe: Volcanic Agriculture συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία του για την ανάδειξη των ηφαιστειακών αμπελώνων της Σαντορίνης, του Soave και του Lessini Durello

Μάρτιος 2024 – Δυναμική η παρουσία των οίνων ΠΟΠ Σαντορίνη, Soave και Lessini Durello που παράγονται σε ηφαιστιακά εδάφη στις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη ο τρίτος χρόνος της καμπάνιας ενημέρωσης : HEVA – Ηφαιστειακή Γεωργία της Ευρώπης (Heroes of Europe: Volcanic Agriculture).

Από τις 2-4 Μαρτίου τα κρασιά της καμπάνιας HEVA βρέθηκαν στο Οινόραμα, το οποίο εδώ και 30 χρόνια προσελκύει όλους τους οινοποιούς και επαγγελματίες οίνου της Ελλάδας σε μια τριήμερη γιορτή για το ελληνικό κρασί. Με σημείο αναφοράς το εμβληματικό Ζάππειο Μέγαρο, περισσότερα από 250 οινοποιεία παρουσίασαν πάνω από 2500 ετικέτες τους σε περίπου 10.000 επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η Santo Wines, ως εκπρόσωπος της καμπάνιας HEVA για την Ελλάδα, υποδέχθηκε στο περίπτερό της εκατοντάδες επαγγελματίες οίνου, προβάλλοντας τα μοναδικά ηφαιστειακά κρασιά της Σαντορίνης, ενός αμπελώνα μοναδικού στον κόσμο.

«Οι οίνοι ΠΟΠ Σαντορίνη αποτελούν την αιχμή του δόρατος στις προσπάθειες εξωστρέφειας των ελληνικών κρασιών στην Ευρώπη αλλά και όλο τον κόσμο. Ένα μικρό νησί με μεγάλη ιστορία, έχει κατακτήσει με την οινική του κληρονομιά τις αγορές του εξωτερικού συμπαρασύροντας και ανοίγοντας το δρόμο για πολλές ακόμα εξαιρετικές οινοποιητικές περιοχές της Ελλάδας», δήλωσε ο Πρόεδρος της Santo Wines κ. Μάρκος Καφούρος, ενώ σύμφωνα με το Διευθυντή της Santo Wines κ. Ματθαίο Δημόπουλο «Αυτή τη στιγμή οι οίνοι ΠΟΠ Σαντορίνη εξάγονται σε δεκάδες χώρες σε όλο τον κόσμο, ενώ αποτελούν τα πλέον αναγνωρίσιμα ελληνικά κρασιά. Το περίφημο Ασύρτικο έχει φανατικούς οπαδούς σε όλο τον κόσμο, και μια μοναδική έκφραση στον τόπο προέλευσής του, την ηφαιστειακή Σαντορίνη. Οι καταναλωτές αγαπούν πολύ τα κρασιά της Σαντορίνης, τα οποία τους ανταμείβουν με το υψηλότατο επίπεδο ποιότητάς τους».

Μετά την επιτυχία του Οινοράματος, οι οίνοι ΠΟΠ Σαντορίνη και η καμπάνια HEVA θα προσγειωθούν στην έκθεση Prowein, τη μεγαλύτερη και σημαντικότερη έκθεση οίνου παγκοσμίως η οποία πραγματοποιείται από τις 10-12 Μαρτίου στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας (Αίθουσα 12, Περίπτερο D79). Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της Prowein θα διοργανωθεί Master Class σε συνεργασία με το διακεκριμένο οινικό περιοδικό Vinum για την παρουσίαση των οίνων ΠΟΠ Σαντορίνης, Soave και Lessini Durello (Αίθουσα 1, Περίπτερο Α40) .

Επίσης, τους πρώτους μήνες του 2024 η καμπάνια HEVA θα παρουσιαστεί σε masterclasses που θα πραγματοποιηθούν σε εξέχουσες ευρωπαϊκές πόλεις, όπως η Βαλένθια στην Ισπανία και η Στοκχόλμη, το Γκέτεμποργκ και το Βίσμπι στη Σουηδία.

Η ελληνο-ιταλική καμπάνια HEVA, η οποία στοχεύει στην προβολή προϊόντων που παράγονται σε ηφαιστιογενή εδάφη,  χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του Κανονισμού 1144/2014 και έχει προκύψει από την άψογη συνεργασία των Ενώσεων Οινοπαραγωγών Soave και Lessini Durello από Ιταλικής πλευράς και της Ένωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων (Santo Wines) από Ελληνικής πλευράς αλλά και της Ένωσης των παραγωγών τυριού Monte Veronese.

Για περισσότερες πληροφορίες: https://volcanicagricultureofeurope.com


 


 

 

 

Πρόγραμμα «ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ»

Επιστημονική Συνεδρία

Ημερίδα για τον Αττικό αμπελώνα

19/12/2022

Εισήγηση Μάρκου Χρήστου, Προέδρου της ΚΕΟΣΟΕ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη, Αναπληρ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Δ. Γραμματικού, ΥΠΑΑΤ

Εισήγηση Σ. Γεωργάκη, Πρόεδρος ΑΟΣ Κορωπίου


Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 129 επισκέπτες συνδεδεμένους