Εκτύπωση
PDF

21 Φεβρουαρίου 2011

Αυστραλία: η ένταση συνεχίζεται μεταξύ των παραγωγών και των οινοποιείων

Η κατάσταση δεν βελτιώνεται για τους παραγωγούς της περιοχής Riverina στη Νέα Νότια Ουαλία. Οι πελάτες τους, μεταξύ και τα πιο διάσημα οινοποιεία της χώρας τους, προσφέρουν 150 δολάρια ανά τόνο (ή 111 €) για το Chardonnay του 2011 (έναντι 300 έως 400 $ κατά μέσο όρο κατά τη διάρκεια των πρόσφατων συγκομιδών, ενώ το 1996 τα οινοποιεία είχαν προσφέρει 1200 $).

 Οι τιμές είχαν ήδη πέσει πολύ χαμηλά το περασμένο έτος, προκαλώντας πτωχεύσεις και στέλνοντας σήματα κινδύνου στους παραγωγούς.
Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Μάρκετινγκ σταφυλιών για οινοποίηση, Bruno Brombal ανανέωσε την προειδοποίηση ότι κινδυνεύουν να πτωχεύσουν πολλοί παραγωγοί. Κάποιοι σκέφτονται τον αποκλεισμό των οινοποιείων ώστε να απαγορεύσουν την πρόσβαση σε φορτηγά που φέρνουν σταφύλια που προέρχονται από άλλες περιοχές. 
Η συγκομιδή του 2011, που ανακοινώθηκε ότι θα είναι γενναιόδωρη, στην πραγματικότητα θα είναι μειωμένη, λόγω ασθενειών. Συνεπώς γεννάται το ερώτημα: γιατί πέφτουν οι τιμές; Σε εθνικό επίπεδο, η Αυστραλία, ωστόσο, αντιμετωπίζει σημαντικό πρόβλημα πλεονασμάτων.

Επιστημονική Συνεδρία

Ημερίδα για τον Αττικό αμπελώνα

19/12/2022

Εισήγηση Μάρκου Χρήστου, Προέδρου της ΚΕΟΣΟΕ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη, Αναπληρ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Δ. Γραμματικού, ΥΠΑΑΤ

Εισήγηση Σ. Γεωργάκη, Πρόεδρος ΑΟΣ Κορωπίου


Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Tελευταία Nέα

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 337 επισκέπτες συνδεδεμένους