Εκτύπωση
PDF

26 Αυγούστου 2011

Συμφωνία Ελευθέρου Εμπορίου Ευρωπαϊκής Ένωσης και Νοτίου Κορέας και επιπτώσεις της στα ελληνικού ενδιαφέροντος προϊόντα

Έκθεση για την Συμφωνία Ελευθέρου Εμπορίου απέστειλε το γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών υποθέσεων της ελληνικής πρεσβείας στη Σεούλ.

Μετά τη Συμφωνία Ελευθέρου Εμπορίου (ΣΕΕ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Νοτίου Κορέας, η οποία θα τεθεί σε ισχύ από 1ης Ιουλίου 2011, διανοίγονται πολύ ευνοϊκές προοπτικές για τα ευρωπαϊκά και κατ’ επέκταση για τα ελληνικά προϊόντα.

Για την καλύτερη ενημέρωση των επιχειρηματιών της χώρας μας, το Γραφείο ΟΕΥ Σεούλ συνέταξε ένα ενημερωτικό σημείωμα για τη συμφωνία αυτή και για τις επιπτώσεις της στα προϊόντα ελληνικού ενδιαφέροντος.

Επισημαίνουμε ότι πρόκειται για τη σημαντικότερη ΣΕΕ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς είναι πολύ πιο ολοκληρωμένη από τις μέχρι τώρα ανάλογες συμφωνίες, ενώ η Κορέα είναι ο τέταρτος σε μέγεθος οικονομικός της εταίρος.

Το σημείωμα αυτό θα αναρτηθεί και στο διαδικτυακό τόπο «ΑΓΟΡΑ» του Υπουργείου Εξωτερικών.

Επιπλέον, έχει προταθεί η διοργάνωση ενημερωτικής εκδήλωσης, στο πλαίσιο των «Ημερών Πληροφόρησης Επιχειρηματιών» που διοργανώνει το Υπουργείο Εξωτερικών.

 

Επιστημονική Συνεδρία

Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 60 επισκέπτες συνδεδεμένους