Εκτύπωση
PDF

4 Οκτωβρίου 2011

Αύξηση της κατανάλωσης οίνου στη Σουηδία

Σύμφωνα με επιστολή του γραφείου της Ελληνικής Πρεσβείας στην Στοκχολμη ρεκόρ σημείωσαν οι πωλήσεις του Μονοπωλίου Οινοπνευματωδών (Systembolaget) κατά τους θερινούς μήνες, όπου η κατανάλωση οίνου στη Σουηδία έφθασε σε επίπεδο που ποτέ στο παρελθόν δεν είχε επιτευχθεί.

Η παρατήρηση αυτή επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, και από το Κέντρο Πρόληψης και  Αντιμετώπισης Αλκοολισμού που αναφέρει ότι πολλά άτομα προσπαθούν, μετά το πέρας της θερινής περιόδου, να επανέλθουν σε φυσιολογικά επίπεδα κατανάλωσης, χωρίς όμως να το επιτυγχάνουν, αναγκαζόμενοι να προσφύγουν στο εν λόγω Κέντρο αναζητώντας συμβουλές και υποστήριξη.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, ένας Σουηδός ενήλικας κατανάλωσε τους τρεις θερινούς μήνες φέτος περί τα 7,5 λίτρα κρασιού με πηγή πώλησης κατάστημα του Systembolaget, όπερ αντιστοιχεί σε 10 φιάλες κρασιού, με σημαντικότερη αύξηση αυτή των κρασιών ροζέ. Την περίοδο του θέρους 2011, οι Σουηδοί πολίτες  κατανάλωσαν συνολικά 54 εκατ. λίτρα κρασιού, 69,5 εκατ. λίτρα ζύθου, 7 εκατ. λίτρα μηλίτη και απίτη οίνου και 5 εκατ. λίτρα άλλων αλκοολούχων ποτών. Ειδικά για την κατηγορία οίνων η αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά είναι 2,3%.
Η σταδιακή βελτίωση των καιρικών συνθηκών στη Σουηδία σαν απόρροια της κλιματικής αλλαγής αλλά και η αυξανόμενη επικοινωνία και επαφή του σουηδικού λαού με άλλες χώρες μέσω της τουριστικής κίνησης θεωρούνται ως αιτίες της παρατηρούμενης αύξησης στην κατανάλωση οίνου.

Επιστημονική Συνεδρία

Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 57 επισκέπτες συνδεδεμένους