Εκτύπωση
PDF

14 Νοεμβρίου 2011

Ψηφιακή υπηρεσία υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την προώθηση και διαφήμιση ελληνικών τροφίμων

Νέα υπηρεσία και μάλιστα ψηφιακή για την προβολή προώθηση των ελληνικών τροφίμων παρέχει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στους παραγωγούς, στις ομάδες παραγωγών και στους συνεταιρισμούς.

Σε ειδική ιστοσελίδα ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να εισάγει πληροφορίες για τα προϊόντα που παράγει καθώς και στοιχεία επικοινωνίας του.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έχει ως εξής:

Στα πλαίσια του διαρκούς εκσυγχρονισμού και της επέκτασης της πληροφορικής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με στόχο την παροχή ποιοτικών ψηφιακών υπηρεσιών και με σκοπό την αύξηση της ανταγωνιστικότητας, της εξωστρέφειας και της παραγωγικότητας των επιχειρήσεων του αγροτικού και κτηνοτροφικού τομέα, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι μία νέα ψηφιακή υπηρεσία με τίτλο «Ελληνικά Τρόφιμα» σχεδιάστηκε και τέθηκε σε λειτουργία από τη Διεύθυνση Πληροφορικής του ΥπΑΑΤ.

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΨΗΦΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

«ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΡΟΦΙΜΑ»

 

Στόχος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μέσω της νέας ψηφιακής υπηρεσίας είναι:

Η βελτίωση ποιότητας παραγωγής, προβολής και διάθεσης των «Ελληνικών Τροφίμων».

Η ανάδειξη των τοπικών προϊόντων με τα ιδιαίτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά τους και η προώθηση τους στις μεγάλες καταναλωτικές αγορές.

Η σύνδεση του παραγωγού με τον έμπορο και τον καταναλωτή σε μία αλυσίδα εμπιστοσύνης γύρω από την παραγωγή, εμπορία και κατανάλωση των «Ελληνικών Τροφίμων».

Στο πλαίσιο αυτό, με τη βοήθεια της τεχνολογίας, σας προσφέρουμε τη δυνατότητα ανάδειξης των προϊόντων και υπηρεσιών σας.

 

«Σας καλωσορίζουμε και σας καλούμε να εγγραφείτε με τη μέθοδο που σας προτείνει το σύστημα, ώστε να μπορέσουν τα προϊόντα σας να προωθηθούν και να διαφημιστούν μέσα από την ιστοσελίδα του ΥπΑΑΤ http://www.minagric.gr»

 

Η υπηρεσία  αυτή είναι χρήσιμη στις παρακάτω κατηγορίες:

Στον Αγρότη, στον Κτηνοτρόφο, στον Παραγωγό, στην Ομάδα Παραγωγών και στον Συνεταιρισμό που μπορεί να εισάγει εδώ πληροφορίες για τα προϊόντα που παράγει καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας του.

Στον έμπορο που μπορεί να εκδηλώσει το ενδιαφέρον του για αγορά προϊόντων.

Στον διοργανωτή εκθέσεων γεωργικών προϊόντων που μπορεί να έρθει σε επικοινωνία με τους παραγωγούς.

Στις επιχειρήσεις συσκευασίας και τυποποίησης που μπορούν να κοινοποιήσουν το ενδιαφέρον τους για συνεργασίες.

Στις αλυσίδες λιανικής πώλησης (super market) που μπορούν να έρθουν σε επικοινωνία μαζί τους για την προμήθεια προϊόντων.

Στον καταναλωτή που μπορεί να ενημερώνεται ανά πάσα στιγμή για τα «Ελληνικά Τρόφιμα», τους παραγωγούς και τις περιοχές παραγωγής.

 

Το Υπουργείο σχεδιάζει να συνεχίσει την προσπάθεια προσφέροντας ολοένα και περισσότερες δυνατότητες και ευκολίες σε όσους ανταποκριθούν στην πρόσκληση αυτή εξελίσσοντας τον ψηφιακό χώρο  «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΡΟΦΙΜΑ».

 

Παρακαλούμε όπως ενημερώσετε για την νέα υπηρεσία «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΡΟΦΙΜΑ» τους συνεταιρισμούς σας και τα μέλη τους παραγωγούς τροφίμων, τις ομάδες παραγωγών και μεταποιητές ώστε να χρησιμοποιήσουν αυτή την δυνατότητα προβολής χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση και με μεγάλα οφέλη και πλεονεκτήματα για αυτούς.

 

Έναρξη Λειτουργίας Ψηφιακής Υπηρεσίας από 7-11-2011

Επιστημονική Συνεδρία

Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Tελευταία Nέα

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 166 επισκέπτες συνδεδεμένους