Εκτύπωση
PDF

30 Νοεμβρίου 2011

Ηνωμένες Πολιτείες: προς αλλαγή νομοθεσίας επισήμανσης για το κρασί;

Οι κανονισμοί για τη σήμανση των αμερικανικών οίνων μπορεί σύντομα να αλλάξει. Πρώτα απ’ όλα με την υποχρέωση να αναφερθούν τα αλλεργιογόνα συστατικά και το θρεπτικό περιεχόμενο της φιάλης και στη συνέχεια με ένα πολύ πιο αυστηρό πλαίσιο όσον αφορά τη χρήση ορισμένων όρων, όπως η περιοχή, αριθμός φιαλών ή ο αμπελώνας.

Οι οργανισμοί ελέγχου έχουν υποβάλλει στην ATTB (Alcohol and Tobacco Tax and Trade Bureau) μια πρόταση για να επιφυλάσσεται ο όρος «Κτήμα» μόνο για τα παραγόμενα εντός του κτήματος κρασιά, μια πρόταση που ταρακούνησε όμως τους οινοπαραγωγούς στην Καλιφόρνια. "Είναι ένα καζάνι που βράζει” λέει ο Wendell Lee, δικηγόρος του Wine Institute: “Η ιδέα προωθήθηκε με τα μάτια στραμμένα στην αντίδραση των νέων. Η υποχρέωση αναγραφής των θερμίδων, του ποσοστού των υδρογονανθράκων και των πρωτεϊνών είναι προς θεσμοθέτηση”

Το Wine Institute και οι μεγάλες οινοποιητικές επιχειρήσεις της χώρας όπως η Diageo αξιολογούν ότι ένας πιο αυστηρός ορισμός των επιτρεπομένων ενδείξεων στις ετικέτες, θα αποδυναμώσεις τις ΗΠΑ στις διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση, που χρησιμοποιεί τις ενδείξεις, με τρόπο πιο ανταγωνιστικό.

“Η διοίκηση του Wine Institute θα αντιδράσει με σύνεση. Η θέσπιση νέων κανόνων ετικεταρίσματος τη στιγμή που η Ευρώπη σκοπεύει να προατατεύει ορισμένες παραδοσιακές ενδείξεις δεν είναι χωρίς κίνδυνο” αναφέρουν επαγγελματίες των καλιφορνέζικων οίνων

Πρόγραμμα «ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ»

Επιστημονική Συνεδρία

Ημερίδα για τον Αττικό αμπελώνα

19/12/2022

Εισήγηση Μάρκου Χρήστου, Προέδρου της ΚΕΟΣΟΕ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη, Αναπληρ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Δ. Γραμματικού, ΥΠΑΑΤ

Εισήγηση Σ. Γεωργάκη, Πρόεδρος ΑΟΣ Κορωπίου


Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Tελευταία Nέα

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 145 επισκέπτες συνδεδεμένους