Εκτύπωση
PDF

27 Ιανουαρίου 2012

Αυστραλία: αισιοδοξία για την συγκομιδή που ξεκίνησε

Η συγκομιδή του 2012 ξεκίνησε στις  11 Ιανουαρίου με τα σταφύλια για την παραγωγή αφρωδών οίνων στην Δυτική Αυστραλία και ιδιαίτερα στην Swan Valley, όπου οι καλλιεργητές αναμένουν μια καλή συγκομιδή σε ποσότητα και ποιότητα.

Παρά τους κάποιους φόβους για την υγιεινή κατάσταση των σταφυλιών, οι παραγωγοί της περιοχής Περθ κάνουν λόγο για ποιοτική παραγωγή. Οι πρώιμες ποικιλίες για τους αφρώδεις οίνους, θα συλλέγονται για λίγες εβδομάδες, ακόμη ενώ ακολουθούν στη συνέχεια οι υπόλοιποι αμπελώνες: Η βιομηχανία είναι αισιόδοξη και θεωρεί ότι το αυστραλιανό κρασί βρίσκεται στο τέλος της σήραγγας μετά από πολλά δύσκολα χρόνια. "

Στην περιοχή Riverland, της Νότιας Αυστραλίας, η συγκομιδή άρχισε μια εβδομάδα αργότερα. Οι οινοποιοί ελπίζουν ότι οι τιμές θα ανακάμψουν από τα χαμηλά ρεκόρ που καταγράφονται την τελευταία σεζόν, ενώ ο υγρός καιρός χάλασε ένα μέρος της συγκομιδής. Η 26η Ιανουαρίου είναι η μέρα της Αυστραλίας και την ημερομηνία αυτή όλες οι περιοχές θα βρίσκονται σε πλήρη μάχη.

Πρόγραμμα «ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ»

Επιστημονική Συνεδρία

Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 456 επισκέπτες συνδεδεμένους