Εκτύπωση
PDF

22 Μαΐου 2012

Συνάντηση υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ν. Μαραβέγια με ΠΑΣΕΓΕΣ με φόντο την παράταση του Ν. 4015/2011

Κρίσιμη συνάντηση πραγματοποιείται σήμερα μεταξύ του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ν. Μαραβέγια και του Προεδρείου της ΠΑΣΕΓΕΣ υπό τον Τ. Καραμίχα.

Πιθανότατα μοναδικό θέμα που θα συζητηθεί με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είναι η χορήγηση παράτασης εφαρμογής του Ν. 4015/2011 σύμφωνα με το άρθρο 18 § 10, δεδομένου ότι ο νόμος δεν μπορεί να εφαρμοσθεί χωρίς τις τροπολογίες που η κυβέρνηση Παπαδήμου δεν προώθησε προς ψήφιση στη Βουλή, αλλά και επειδή είτε λόγω εκλογών είτε λόγω διαδικαστικών και νομικών προβλημάτων που εστιάζονται στην σύνταξη των συμβάσεων συγχωνεύσεων προκειμένου οι ΕΑΣ να μετατραπούν σε ΑΣ.

Επιπλέον όσοι συνεταιρισμοί έχουν προχωρήσει τις διαδικασίες μετατροπής βρίσκονται αντιμέτωποι με προβλήματα σοβαρών οικονομικών διαστάσεων, αφού ακόμη και η μεταγραφή στο οικείο υποθηκοφυλακείο των ακινήτων των ΕΑΣ στο νέο συνεταιρισμό, επιβαρύνεται με έξοδα μεταγραφής 4% ποσοστό, που σε πολλές περιπτώσεις ισοδυναμεί με καταβολή ποσών εκατομμυρίων ευρώ.

Με βάση αυτή την εξέλιξη, η ποθούμενη εξυγίανση των ΑΣΟ κινδυνεύει να εξελιχθεί σε ταφόπλακα για τους συνεταιρισμούς     

Επιστημονική Συνεδρία

Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 138 επισκέπτες συνδεδεμένους