Εκτύπωση
PDF
2010 - Κόκκινο κρασί και σεξουαλική υγεία

Ερευνητές Ουρολογικών κλινικών και Οργανισμών Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας ισχυρίζονται ότι το κόκκινο κρασί μπορεί να βελτιώσει σημαντικά τη σεξουαλική δραστηριότητα των γυναικών. Σύμφωνα με μελέτες τους γυναίκες που κατανάλωναν ένα με δύο ποτήρια κόκκινο κρασί ημερησίως πέτυχαν καλύτερες βαθμολογίες σε ερωτηματολόγια που εκτιμούσαν τη σεξουαλική δραστηριότητα και ευχαρίστηση.
Οι ερευνητές παραδέχονται ότι οι μηχανισμοί διέγερσης και ευχαρίστησης στη γυναίκα είναι πολύ πιο πολύπλοκοι σε σχέση με τους αντίστοιχους των ανδρών εντούτοις το κόκκινο κρασί βελτιώνει την υγεία της καρδιάς και του καρδιαγγειακού συστήματος και έτσι συμβάλει και στη σεξουαλική υγεία και των δύο φύλων.
Περίπου 800 γυναίκες ηλικίας 18 έως 50 συμμετείχαν στη μελέτη αυτή από την οποία εξαιρέθηκαν γυναίκες που έπιναν πάνω από δύο ποτήρια ημερησίως, καπνίστριες καθώς και όσες αντιμετώπιζαν σεξουαλικά προβλήματα. Η σεξουαλική τους υγεία εκτιμήθηκε με βάση ερωτηματολόγια που συντάχθηκαν από ειδικούς επιστήμονες.
Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες που κατανάλωναν δύο ποτήρια κρασί ημερησίως είχαν ένα σκορ της τάξης του 27.3 σε σχέση με 25.9 που είχαν αυτές που κατανάλωναν ένα ποτήρι και 24.4 αυτές που δεν κατανάλωναν καθόλου. Οι ερευνητές παραδέχονται ότι η σεξουαλική δραστηριότητα των γυναικών εξακολουθεί να είναι ένα πεδίο άγνωστο που απαιτεί πολλές μελέτες ακόμα. Τα αποτελέσματα της έρευνας τους όμως αποτελούν μία πολύ ενδιαφέρουσα διαπίστωση.
Πηγή: Journal of Sexual Medicine

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO