Εκτύπωση
PDF

Μαυροτράγανο

Άγνωστης προέλευσης ερυθρά ποικιλία οινοποιίας του κυκλαδίτικου αμπελώνα. Η ονομασία της ποικιλίας οφείλεται στο βαθύ χρώμα του φλοιού και την πολύ συνεκτική, τραγανή σάρκα.
Έχει περιγραφεί αμπελογραφικά από τον Κριμπά (1949). Είναι γνωστό και ως Μαύρο τραγανό.
Η καλλιέργεια της ποικιλίας Μαυροτράγανο συνιστάται για τα νησιά Θήρα και Θηρασιά και επιτρέπεται στο αμπελουργικό διαμέρισμα των Κυκλάδων.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Αμπελουργικά Διαμερίσματα