Εκτύπωση
PDF

12 Νοεμβρίου 2018

Πανελλήνια Σύσκεψη Οινοποιητικών Συνεταιρισμών στην ΚΕΟΣΟΕ με την παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κου Σταύρου Αραχωβίτη


Τα ζητήματα αιχμής που απασχολούν τον συνεταιριστικό χώρο και τα ειδικά θέματα του αμπελοοινικού τομέα, θα εξετασθούν στην σύσκεψη που διοργανώνει η ΚΕΟΣΟΕ σήμερα στις 10:30 πμ. στα γραφεία της.


Στην εν λόγω ΣΥΣΚΕΨΗ έχει κληθεί και θα παρευρεθεί ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ κος ΣΤ. ΑΡΑΧΩΒΙΤΗΣ.

Τα θέματα που θα εξετασθούν αφορούν:


  1. Την ενιαία συνεταιριστική εκπροσώπηση και τις προϋποθέσεις συγκρότησης της Συνομοσπονδίας Αγροτικών Συνεταιρισμών Ελλάδας (Σ.Α.Σ.Ε.)
  2. Τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης του κρασιού και το Στρατηγικό Σχέδιο της ελληνικής αμπελουργίας, θέματα που θα παρουσιάσει ο πρόεδρος της ΕΔΟΑΟ κ. Β. ΑΡΓΥΡΗΣ.
  3. Τον ΕΝΦΙΑ των συνεταιριστικών ακινήτων
  4. Την φορολόγηση των συνεταιρισμένων αγροτών
  5. Την ΚΑΠ μετά το 2020 και τις επιδράσεις της στον ελληνικό αμπελοοινικό τομέα
  6. Ειδικά θέματα των συνεταιρισμών μελών της ΚΕΟΣΟΕΣτην σύσκεψη και στην συζήτηση, που θ’ ακολουθήσει η ΚΕΟΣΟΕ ευελπιστεί, πως θα αποσαφηνισθούν τόσο οι προθέσεις της κυβέρνησης αναφορικά με τα ζητήματα αιχμής όσο και οι λύσεις των προβλημάτων, που θα τεθούν απ’ τις παριστάμενες διοικήσεις των συνεταιρισμών.

Στην συνέχεια της σύσκεψης θα ακολουθήσει ενημερωτική παρουσίαση από τον προϊστάμενο του τμήματος Αμπέλου Οίνου και Αλκοολούχων ποτών του Υπ.Α.Α.Τρ κ. Διονύση Γραμματικό με θέμα την ψηφιακή συμπλήρωση των Δηλώσεων Παραγωγής, οι οποίες υποβάλλονται φέτος για πρώτη φορά.


Επιστημονική Συνεδρία

Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 298 επισκέπτες συνδεδεμένους