Εκτύπωση
PDF

21 Μαΐου 2019

Μικρή η παγκόσμια προσφορά οίνων με μειωμένο ή χωρίς αλκοόλ

 

Η σύνδεση της εμφάνισης της ανήσυχης γενιάς για τα κοινωνικά δίκτυα, με τη ζήτηση για οίνους με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ ή χωρίς αλκοόλ δεν είναι ακόμη ικανοποιητική από άποψη προσφοράς.

Ανάμεσα στις τάσεις που θα καθορίσουν το μέλλον της βιομηχανίας οίνου, η κατανάλωση οίνων χαμηλής περιεκτικότητας ή χωρίς αλκοόλ είναι ένα φαινόμενο που δεν πρέπει να υποτιμάται σύμφωνα με τον Thorsten Hartmann, διευθυντή ανάλυσης του γραφείου IWSR. Στις 15 Μαΐου, σε συνέδριο της Vinexpo Bordeaux, ο εμπειρογνώμονας επέστησε την προσοχή στην διαμόρφωση ενός φαινομένου της κοινωνίας που αφορά πριν απ’ όλα οποιαδήποτε γενεά. "Η τάση της προσεκτικής κατανάλωσης καθοδηγείται από την Generation Z (γενιά μετά τους millennials γεννημένοι από τα μέσα της δεκαετίας του 1990 έως τα μέσα της δεκαετίας του 2000). Τα κοινωνικά δίκτυα είναι απαραίτητα για τους νεότερους. Δεν θέλουν να φαίνονται μεθυσμένοι, θέλουν να είναι συνεχώς ρυθμιζόμενοι, να μην χάσουν τον έλεγχο ... ", εξηγεί ο Thorsten Hartmann. Προσθέτοντας ότι η μείωση της κατανάλωσης αλκοόλ δίνει περισσότερο βάρος σε συμπεριφορές όπως αυτή που η «Generation Z επιλέγει μπαρ, όπου τα κοκτέιλ είναι ότι το καλύτερο για τις ασύρματες επικοινωνίες τους».

Αν και προωθούνται τώρα τα κρασιά με μειωμένο ή χωρίς αλκοόλ, η μπύρα είναι σήμερα το πιο προηγμένο ποτό σε αυτό το φάσμα. «Στις πιο προχωρημένες χώρες, όπως η Γερμανία και η Ισπανία, φαίνεται ότι υπάρχουν στα σπίτια ποτά χωρίς αλκοόλ», αναφέρει ο Thorsten Hartmann. Πέρα από τις πέντε κορυφαίες αγορές με μειωμένο ή καθόλου αλκοόλ (βλέπε παρακάτω πίνακα), οι καταναλωτές ρωτήθηκαν σε όλο τον κόσμο από τον IWSR ώστε να αξιολογήσουν την τρέχουσα προσφορά των κρασιών με μειωμένο ή χωρίς αλκοόλ. "Σύμφωνα με τις έρευνές μας, οι καταναλωτές αισθάνονται ότι δεν εξυπηρετούνται από άποψη προσφοράς", δήλωσε ο Thorsten Hartmann. Ο οποίος επίσης τονίζει ότι η Generation Z, θέτει το ρυθμό για αυτήν την τάση και οι άλλες ηλικιακές ομάδες εμπνέονται από αυτήν.

 

Κατανάλωση σε όγκο αλκοολούχων με μειωμένο ή χωρίς αλκοόλ (σε χιλιάδες κιβωτίων των 9 lt).

 

 

Επιστημονική Συνεδρία

Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 258 επισκέπτες συνδεδεμένους